İmamoğlu'nun "televizyonda tartışalım" çağrısına Murat Kurum'dan yanıt

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "televizyon programında tartışma" teklifine yanıt verdi. İşte Murat Kurum'un açıklamaları...

GÜNDEM 01.03.2024, 14:35 01.03.2024, 14:49 Hakan Öksüz
İmamoğlu'nun "televizyonda tartışalım" çağrısına Murat Kurum'dan yanıt

Beşiktaş'ta yapılan "Üreten İstanbul Büyüten Türkiye" programına katılan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, program sonrası gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

"Bu çağrı samimi değil"

Kendisini televizyon programına tartışmaya davet eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanıt veren Kurum, "Onun bundan önce İstanbul'u görmesi gerekiyor. Bu çağrı samimi değil. İstanbul'un sorunlarını ve yapılacak projeleri her yerde konuşuruz ancak karşımızdaki anlayış, başka senaryoların ve gündemlerin peşinde koşuyor. Dolayısıyla samimi bir bakış açısına sahip değiller." dedi.

"Önce samimiyetini göstersin, sonra bizi davet etsin"

Murat Kurum, "Biz her ortamda tartışırız ama önce onların samimi olduğunu görmek isteriz. İstanbul'un dışındaki her türlü gündemle uğraştıktan sonra gelip de bize 'İstanbul ile ilgili konuları tartışma' çağrısı yapmak samimi değil. Projeleriyle ve duruşuyla sadece İstanbul'un problemlerini çözmek istediğini göstersin, sonra bizi davet etsin." ifadelerini kullandı. 

"Ekrem Başkan ne yapacağını şaşırmış durumda"

En doğru sonucu verecek anetin, sahadaki duygu ve ses olduğunun altını çizen Kurum, "Biz çok iyi gidiyoruz ama Ekrem Başkan ne yapacağını şaşırmış durumda, keza CHP de şaşırdı. İttifak yapıp yapmadıkları sorusuna bile cevap veremiyorlar. Yaptık deseler olmuyor, yapmadık da diyemiyorlar. Anket firmaları, bizim önde olduğumuzu paylaşıyor." vurgusunu yaptı.

"Neden İstanbul'un sorunlarını konuşmuyoruz?"

Kanal İstanbul ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtlayan Kurum, "Hep böyle sorular geliyor. Ya Kanal İstanbul ya da Ekrem Bey'in ifadeleri hakkındaki görüşlerim. Neden İstanbul'un sorunlarını konuşmuyoruz? Israrla söyledik; İstanbul'un gündeminde olmayan şeyler, bizim de gündemimizde olmayacak. Depremde 53 bin kişinin öldüğünü söylüyoruz, siz 153 bin diyorsunuz. Önceliğimiz deprem, metro, vatandaşın huzuru ve gençlerin geleceği." dedi.

Yorumlar (0)