Murat Kurum canlı yayında anlattı: İstanbul'da neler yapılacak?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında projelerini paylaştı. Kurum, "31 Mart, İstanbul için Türkiye'nin yüzyılının kader seçimi olacak" şeklinde konuştu. 1 Nisan sabahı da çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirten Kurum, “İstanbul'un çeşitli alanlarda gerçekleştirilecek projelerle donatılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

SİYASET 29.02.2024, 21:43 29.02.2024, 23:29 Buse Önder
Murat Kurum canlı yayında anlattı: İstanbul'da neler yapılacak?

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında İstanbul'un öncelikli projelerini ve megakentin sorunlarını ele aldı. 

Kurum, milletle birlikte olduklarını, vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve coşkuyla karşılandıklarını belirtti. Ulaşımın en büyük sorun olduğunu ifade eden Kurum, İstanbul'un içinden çıkılmaz bir ulaşım çilesi yaşadığını söyledi.

‘Vatandaşın kentsel dönüşüm beklentisi var’

Deprem endişesinin de önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Kurum, vatandaşların evlerinin yenilenmesini beklediğini ve kentsel dönüşüm taleplerinin olduğunu dile getirdi. Taksi, kültür-sanat, ilgi gibi alanlarda da ihtiyaçların bulunduğunu belirten Kurum, İstanbul'un her ilçesinde insanların göz ardı edildiği bir yönetim anlayışının olduğunu söyledi.

Kurum, daha önce yaptığı çalışmalara vurgu yaparak, İzmir, Elazığ, Malatya gibi deprem bölgelerinde mahallelerin dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ve sözlerini tuttuklarını ifade etti. Kastamonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketinin ardından yaptıkları çalışmaları bir yılda tamamladıklarını belirten Kurum, ülkedeki afetlere hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ve konutları tamamladıklarını söyledi.

Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinde binlerce konutun dönüşümünün başladığı belirtilerek, Türkiye genelinde 2 milyondan fazla konutun dönüştürüldüğü ifade etti.

'Ulaşım ile ilgili şikayetler öne çıkıyor'

Ulaşım konusundaki şikayetlerin, şehir genelinde giderek artan bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda olduğunu vurgulayan Kurum, “İnsanlar, ulaşımın içinden çıkılmaz bir çileye dönüştüğünü düşünüyorlar. Ayrıca, deprem endişesiyle yaşayan vatandaşlar, evlerinin yenilenmesini bekliyorlar ve ‘Evimizi dönüştürün’ çağrısında bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Taksi hizmetlerindeki şikayetlerden, kültür-sanat alanlarındaki eksikliklerden ve İstanbul’un genel olarak ilgi bekleyen bir toplum olduğu ifade ede Murat Kurum, “Bu durum şehrin 39 ilçesinde de hissediyor. Bu nedenle, sadece İstanbul'a odaklanan bir başkan adayının arzulandığını dile getiriyorlar. Nisan ayındaki seçimlerin, şehirde olumlu değişikliklere vesile olmasını umuyorum” dedi.

‘Asrın felaketindeki başarı ve tecrübe’

6 Şubat depremlerinde görev alan yetkililer, depremzedeler için çaba sarf eden bir yönetimin varlığının önemine dikkat çeken Kurum, bu süreçte, deprem bölgesindeki 11 ilde 180 bin konutun 3 ay içinde inşa edildiğini belirtti.

Ayrıca Mayıs seçimlerinde halkın, başkanlarına olan güveni ve eserlere olan ilgisi nedeniyle Cumhurbaşkanını desteklediğini savunan Kurum, depremin ardından hükümetin verdiği sözlerin zamanında tuttuğunu vurgulanarak, İstanbul için de bu birikim ve tecrübenin kullanılacağı ifade etti.

‘650 bin konutu milletimizin desteğiyle dönüştüreceğiz’

Seçimin İstanbul için kader niteliğinde olduğunu belirten Kurum, 31 Mart'ın Türkiye Yüzyılı'nda bir kader seçimi olacağını ifade etti. Deprem riskinin ortadan kaldırılacağına dair bir irade ortaya koyacaklarını belirten Kurum, seçimin bir hizmet seçimi olduğunu vurguladı.

Milletin desteğiyle 650 bin konutu dönüştüreceklerini belirten Kurum, doğru kaynak kullanımıyla İstanbul'un her sorununu çözebileceklerini söyledi. 1 Nisan sabahı şantiyede olacaklarını ifade eden Kurum, İstanbul'a birçok eser kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

‘Mevcut yönetimde eksiklikler var’

İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmek zorunda olduklarını belirten Kurum, mevcut belediye başkanının İstanbul'un meselelerini çözme konusundaki eksikliklerine dikkat çekti. Yeni raylı sistemler ve kara yollarıyla kente nefes aldıracaklarını ifade eden Kurum, toplu ulaşımdaki ağı artırarak, İstanbul'u uğraştırmayan, ulaştıran bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İstanbul'un trafik sorunlarına da değinen Kurum, şu ana kadar yapılan metro hattı uzunluğu ile ilgili eleştirilerde bulundu ve İBB yönetiminin gerçekleştirdiği işleri kendi projeleri gibi gösterdiğini iddia etti.

‘İSPARK ücretlerine indirim’

Murat Kurum, trafik yükünü hafifletmek amacıyla kara yolu tünelleri ve raylı sistemleri kullanacaklarını belirten Kurum, raylı sistemleri 650 kilometreye çıkararak İstanbul trafiğinin yüzde 25 azalmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, şehir içi lojistiği şehir dışına taşıyarak trafiği rahatlatacaklarını söyleyen Kurum, elektrikli motosikletleri teşvik edeceklerini belirterek, 619 bin motosiklet kullanıcısının rahat seyahat etmesi için yeni yollar yapacaklarını ifade etti.

Motosiklet ve bisiklet kullanımını teşvik etmek istediklerini vurgulayan Kurum, şehirde düzeni sağlamak adına 39 ilçede 250 bin otopark hedeflediklerini açıkladı. İSPARK ücretlerinde yüzde 25 indirim yapacaklarını belirten Kurum, göreve geldiklerinde ilk yarım saatlik parkın ücretsiz olacağını da duyurdu.

Kurum, İstanbul'un bir dünya başkenti olması için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ve İstanbul'da yaşamanın ayrıcalık haline geleceğini ifade etti.

Yorumlar (0)