İmamoğlu eleştirilere yanıt verdi: ‘Adaylık birkaç beden büyük geldi’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören'de açıklamalarda bulunarak seçim projelerini açıkladı. Hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren İmamoğlu, Kurum’u acemi aday olarak tanımlayarak “İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi” ifadelerini kullandı.

SİYASET 27.02.2024, 20:18 Buse Önder
İmamoğlu eleştirilere yanıt verdi: ‘Adaylık birkaç beden büyük geldi’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören'de düzenlenen 'Halk Buluşması' programında kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Tüm riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteği bundan önce de sunduk, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” diyerek dar gelirli vatandaşlara ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetinin yüzde 60'ını belediye olarak karşılayacaklarını belirtti.

Dar gelirli emeklilere ait olan 50 bin riskli konutun inşaat maliyetinin yüzde 65'ini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceklerini ifade eden İmamoğlu, 25 semtte belirlenen yerlerde 20 bin yeni konutun yapımına başlayacaklarını ve "650 bin konut yapacağız" söylemiyle vatandaşları aldatmadıklarını, yapılacakları net bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı.

İmamoğlu, 40 semtte, 60 bin konutta güçlendirmeyi tercih eden vatandaşlara destek olacaklarını ve kentsel dönüşüme giren vatandaşlara sabit taksitli 2 yıl vadeli, faizsiz ödeme desteğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sunacaklarını belirtti.

‘İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecindeki rakipleriyle yaşadığı polemiklere ve eleştirilere ilişkin bir açıklama yaptı. İmamoğlu, "Polemikten uzak duracağım, sadece projelerimi anlatacağım" dediğini ancak rakibinin projeler yerine polemiklere odaklandığını ifade etti. Kendisine "acemi aday" diyerek eleştiren İmamoğlu, projeleriyle yarışmaktan ziyade polemiklere yönelen rakibi için “Açık söyleyeyim, bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi" ifadelerini kullandı.

‘Kendi kazanınca milli irade’

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sirkeci-Kazlıçeşme treni açılış töreninde İmamoğlu hakkında yaptığı "Bu şahıs nasıl olduysa, yanlışlıkla bu görevi aldı" şeklindeki sözlere de değinen İmamoğlu, kendi seçim zaferinin milli irade olarak adlandırılmasına rağmen, rakip tarafından "yanlışlık" olarak nitelendirildiğini dile getirdi.

Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunarak, İstanbul seçimlerinin bir tür "adı konulmamış darbe" olduğunu ifade etti.

‘Ben hiçbir hemşehrimi aldatmadım’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, protestocu kadınların 8+1 taksi mağduriyetini dile getirmesi üzerine, bu konuda çözüm üretmeye hazır olduklarını belirtti. İmamoğlu, bu durumu değerlendirerek, "Ben bu güne kadar hiçbir hemşehrimi aldatmadım. Değinilmeyen sorunlara ben çözüm buldum. Şimdi hanım efendiler protestoya gelmişler" dedi. Bu sırada protestocu partilileri yönlendirerek, demokrasi anlayışının farkını diğer partililere göstereceklerini ifade etti.

Ayrıca, mitinge katılan vatandaşlara seslenerek, eğer ekonomi, eğitim ve mülteci sorunlarıyla ilgili çözüm isteniyorsa, milletin kendilerine oy vermesini istedi. İmamoğlu, iktidarın her aldığı oyla daha fazla kibirlendiğini ve milleti hor gördüğünü savunarak, daha fazla oy alması durumunda ekonomik sıkıntıları artıracağını iddia etti.

Son olarak, seçimde büyük bir fark elde etmeyi hedeflediğini belirten İmamoğlu, vatandaşları bu farkı artırmaya çağırdı.

Yorumlar (0)