İçişleri duyurdu! Terörist Cebrail Gündoğdu yakalandı

Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına karşı düzenlenen saldırının faillerinden MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu, İzmir'de yakalandı. Gündoğdu'nun yurt dışına kaçmaya hazırlandığı tespit edildi.

GÜNDEM 22.10.2022, 16:17 23.10.2022, 17:30
İçişleri duyurdu! Terörist Cebrail Gündoğdu yakalandı

Bursa Osmangazi'de, 20 Nisan 2022 günü cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının yer aldığı otobüste patlama meydana geldi.

Şehit koruma memuru Cengiz Yiğit

Cezaevi personeline saldırı düzenleyen fail yakalandı

İnfaz koruma memuru Cengiz Yiğit, yaşanan patlamada şehit oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın yaşandığı gün servis otobüsünün geçişi esnasında meydana gelen patlamanın EYP’li saldırı olduğunu duyurmuştu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri olan ve firari olarak aranan “Emre-Zafir” kod adlı Cebrail Gündoğdu ise bugün yakalandı.

Operasyona yönelik İçişleri Bakanlığı’ndan bilgiler paylaşıldı.

Bakanlıktan gelen açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 20 Nisan'da İzmir, Balıkesir, Bursa ve İstanbul emniyet müdürlükleri tarafından, Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına uzaktan kumandalı EYP ile saldırı düzenleyen MLKP terör örgütünün silahlı yapılanması FESK hücresine ilişkin düzenlenen operasyonda, 3 failin İzmir'in Dikili ilçesinde yakalandığı belirtildi.

Fail Cebrail Gündoğdu

Bütün birimler alarma geçti

Operasyonda firari olarak aranan, Bursa'daki saldırıda bombanın Balıkesir'deki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi aşamasında yer aldığı tespit edilen Emre-Zafir kod adlı Cebrail Gündoğdu'nun yakalanması için bütün birimlerin alarma geçirildiği aktarıldı.

Yurt dışına kaçacaktı

Hareket alanı daraltılan Cebrail Gündoğdu'nun yeni güvenli yeri bulma veya yurt dışına kaçmak üzere İzmir'e geldiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, İstihbarat Başkanlığı bünyesinde sürdürülen ve MİT Başkanlığı tarafından destek verilen çalışmalar neticesinde Menemen ilçesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı bildirildi.

Yorumlar (0)