Fatih Terim saydı döktü, Seçil Erzan'dan şikayetçi oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı birleştirme talepli iddianamede Fatih Terim'in ifadesine yer verildi. Seçil Erzan, Rüya Sağır ve usulsüzlük yapan diğer banka çalışanlarından şikayetçi olduğunu belirten müşteki Fatih Terim, "Bahsi geçen fon ile hiçbir zaman alakam olmadı." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 29.05.2024, 16:30 Hakan Öksüz
Fatih Terim saydı döktü, Seçil Erzan'dan şikayetçi oldu

Seçil Erzan'ın tutuklu olarak yargılandığı "yüksek kârlı gizli" fon davasında adı geçen teknik direktör Fatih Terim ilk defa sessizliğini bozmuş, şikayetçi olduğunu açıklamıştı. Avukatları aracılığı ile açıklama yapan Terim, dava sürecinin sonlanmasının ardından her şeyi anlatacağını bildirmişti.

Mağdur sayısı 29'a çıkacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan birleştirme talepli iddianamede Fatih Terim'in adı, müşteki olarak yer aldı. İddianamede Fatih Terim'in ifadelerine yer verildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Fatih Terim'in adının da ekleneceği mağdur listesinde sayı 29'a çıkacak.

"11 yıldır bankanın müşterisiyim, o şubelere hiç gitmedim"

Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan ile 5-6 aylık bir tanışıklığının olduğunu belirten Fatih Terim, 11 yıldır müşterisi olduğu bankanın Levent ve Florya şubelerine hiçbir zaman gitmediğini bildirdi.

"Bahsi geçen fon ile hiçbir zaman alakam olmadı"

Paraya ihtiyacı olması halinde arkadaşlarından ve ailesinden istediğini, bankaya giden yakınlarının da parayı çekerek kendisine getirdiğini aktaran Fatih Terim, "Bazı belgelere imza atmam gerektiğinde bazen Seçil Hanım, Florya'daki tesislere geliyordu. Bazen de evime geldiğinde belgelere imza attım. Bununla birlikte bahsi geçen fon ile hiçbir zaman alakam olmadı. Bu fona yatırmak için benden para isteyen de çıkmadı. Dolayısıyla  Seçil Erzan'a da herhangi bir şekilde bu fona yatırması için para vermişliğim yoktur." dedi.

"Seçil Erzan olayından haberdar olunca hemen paramı istedim"

Hesabında olup bitenleri öğrenmek için 6 Nisan 2023'te "Rüya" isimli banka çalışanı ile mesajlaştığını kaydeden ünlü teknik adam, "Seçil Erzan olayından haberdar olunca çok öfkelendim. Bankadaki paramın tamamının, eşim Fulya Terim’in başka bankada bulunan hesabına aktarılmasını talep ettim. 219 bin 300 dolar ile 47 bin 400 lira gelmişti ama 3 milyon dolar yatırılmamıştı. Paramı hala vermemeleri sebebiyle Rüya Hanım’dan şikayetçiyim. Aleyhine yapılan pek çok bankacılık işlemi olduğu düşüncesindeyim. Bankacılık işlemlerini yürüten Rüya Hanım, Seçil Erzan ve usulsüzlük yapan diğer çalışanlardan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde yıllar boyunca Fatih Terim'in pek çok bankacılık işleminin, şüpheli Seçil Erzan tarafından yönetildiği bilgisi yer aldı. İdari izinli olan şüpheli Seçil Erzan’ın yerine 6 Nisan 2023'te Terim'in banka hesaplarına bakmakla görevlendirilen kişinin, Rüya Sağır olduğu kaydedildi.

Excel tablosuna bankada bulunmayan 3 milyon doları eklemiş

6 Nisan'daki görüşme talebinin ardından şüpheli Rüya Sağır'ın, Fatih Terim'in bankadaki hesaplarına dair oluşturulan Excel tablosuna, banka uhdesinde olmayan "e-saklama o/n 3.000.000 USD" şeklindeki kalem alacağını eklediği kaydedildi. Rüya Sağır'ın verdiği ifadede, Fatih Terim'e bilgi vermeden önce Seçil Erzan ile konuştuğunu belirttiği aktarıldı. Bunun üzerine Seçil Erzan'ın, "Tabloya 3 milyon dolar ekle" dediği vurgulandı.
 

Yorumlar (0)