Erdoğan'dan Putin'e teklif: 2 şehri önerdi

Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı hususlar üzerinde anlaşmaya varmanın liderler seviyesinde görüşmeler gerektirebileceğinin altını çizerek, Putin ile Ukrayna lideri Zelenskiy'i başkent Ankara veyahut İstanbul'da ağırlama teklifini tekrarladı.

GÜNDEM 17.03.2022, 18:15 19.03.2022, 12:57
Erdoğan'dan Putin'e teklif: 2 şehri önerdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşına dair son gelişmeler ve bölgedeki insani durum üzerinde duruldu.

Erdoğan, bahse konu görüşmede, ülkemizin Ukrayna ile Rusya arasında barışın tesisi için en başından bu yana sergilediği samimi yaklaşıma devam ettiğini dile getirdi.

Kalıcı bir ateşkesin sağlanması durumunda, uzun soluklu bir çözümün yolunun sonuna kadar açılacağını kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı, Ukrayna-Rusya arasındaki görüşmelerden olumlu netice alınmasını gönülden arzu ettiğini ifade etti.

İki lideri Türkiye'ye davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı hususlar üzerinde anlaşmaya varmanın liderler seviyesinde görüşmeler gerektirebileceğinin altını çizerek, Rusya lideri Putin ile Ukrayna lideri Zelenskiy'i başkent Ankara veyahut İstanbul'da ağırlama teklifini tekrarladı.

Savaşın iki tarafa da yarar sağlamayacağına ve diplomasiye olanak verilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, bölgedeki insani durumun gözetilmesi ve tahliye koridorların çift yönlü olarak problemsiz ve etkin bir şekilde işletilmesi gerektiğini de vurguladı. 

Yorumlar (0)