Erdoğan'dan çarpıcı İran-İsrail yorumu: "İki tarafa da güven olmuyor!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere konuştu. Irak ziyaretinin günübirlik olacağını söyleyen Erdoğan, İran-İsrail gerilimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 19.04.2024, 14:36 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan çarpıcı İran-İsrail yorumu: "İki tarafa da güven olmuyor!"

Cuma namazının ardından gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi. 

"Irak ziyareti günübirlik olacak"

Yıllar sonra Irak'a yapacağı resmi ziyaretten bahseden Erdoğan, "Ertelenen bir ziyaretti bu. İnşallah gerçekleştireceğiz. Günübirlik bir ziyaret olacak. Bağdat'ta Cumhurbaşkanı ve ardından Başbakan ile bir araya geldikten sonra Erbil'e geçeceğiz. Kuzey Irak'taki belli başlı sorunları masaya yatıracağız. Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri konuşacağız." dedi.

İran-İsrail gerilimi: "Açıklamalar 'kesin doğrudur' diyemiyorsunuz"

İran ile İsrail arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "İki taraftan da farklı açıklamalar geliyor. Tüm açıklamalar akla ziyan. Kimse yaptığını sahiplenmiyor. İran'a bakıyorsunuz; 'açıklamaları kesin doğrudur' diyemiyorsunuz. Keza İsrail de öyle. ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığı görülüyor. Herkes Filistin'e destek verirken sadece ABD'de böyle bir duruş var." ifadelerini kullandı.

Miçotakis'in Türkiye ziyareti: "Önemli bir dönemeç olacak"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yapacağı Türkiye ziyaretini değerlendiren Erdoğan, "Bunu bir iade-i ziyaret olarak görebilirsiniz. İki ülkenin ilişkileri açısından önemli bir dönemeç olacak bu görüşme. İlişkileri nasıl derinleştirebiliriz konusunu ele alacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)