Ekşi Sözlü’teki şehit paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Ekşi Sözlük' adlı sosyal paylaşım sitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik operasyonlarında şehit olan askerlere karşı suç içeren paylaşımların tespiti üzerine soruşturma başlattı.

GÜNDEM 24.12.2023, 13:30 Buse Önder
Ekşi Sözlü’teki şehit paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Ekşi Sözlük' isimli sosyal paylaşım sitesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımların yapıldığını tespit etti. Şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatan Başsavcılık, suç teşkil eden bu paylaşımların sorumlularının adalet önüne çıkarılması için harekete geçti.

Bakan Tunç açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya sitelerinde şehitlere ve ailelerine yönelik suç teşkil eden paylaşımlar yapan bir kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek, bu tür saldırıların hukuki çerçeve içinde değerlendirilerek gerekli adımların atılacağını belirtti.

Tunç konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgiler şu an için sınırlı olsa da, sosyal medya üzerinden yapılan şehitlere yönelik suç içeren paylaşımların yargı tarafından ciddi bir şekilde ele alındığı vurgulanıyor.

Yorumlar (0)