Bakan Güler sabaha karşı duyurdu: Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Dün gece 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Güler, “Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı” dedi.

GÜNDEM 24.12.2023, 09:40 Şeyda Gül
Bakan Güler sabaha karşı duyurdu: Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Yaşar Güler’in Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden sevk ve idare edilen Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatları sonrasında pilotlara seslendiği bilgisine yer verildi. Dün gece Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahramanın şehit olduğunu ve 7 kahramanın da yaralandığını belirten Bakan Güler, “Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu. 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

İki günde 25 terörist etkisiz hale getirildi

“Acımız büyük” diyen Bakan Güler, ancak evlatlarımızın intikamını almak için iradenin tam olduğunu vurguladı. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını vurgulayan Bakan Güler, dün gece yapılan operasyonlarda 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Bugün ise 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğinin bilgisini veren Bakan Güler, böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 2 bin 156'ya ulaştığını kaydetti. Hiçbir hain terör örgütü mensubunun kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacağını vurgulayan Bakan Güler, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi

Bugüne kadar terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirten Bakan Güler, artık örgütün hareket kabiliyetinin bitme noktasına getirildiğini anlattı. “Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir” diyen Bakan Güler, operasyonlara kim destek verirse versin, eli kanlı teröristlerin bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruz anlayışla devam edeceğinin altını çizdi.

Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerinin pilotlar tarafından büyük bir başarıyla vurulduğunu dile getiren Bakan Güler, bundan sonra da kararlılıkla devam edeceklerini anlattı. Terörle mücadelede elde edilen tüm başarılarda en büyük payın aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ait olduğunu vurgulayan Bakan Güler, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak, onların fedakarlıklarını daima şükran ve minnetle yad edeceklerini vurguladı. Pençe ve Pençe-Kilit Harekatı bölgelerinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Güler, “Siz değerli silah ve mesai arkadaşlarıma da hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)