Hafta sonu planı yapanlar dikkat! O illere fırtına ve kar uyarısı geldi

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da fırtına ve kar yağışı beklenen 21 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

YAŞAM 24.12.2023, 10:05 Şeyda Gül
Hafta sonu planı yapanlar dikkat! O illere fırtına ve kar uyarısı geldi

Türkiye, kış aylarıyla birlikte yağışlı havanın etkisi altına girilmesinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Aralık Pazar gününe ait hava tahmin raporu yayımlandı.  Ağrı, Ardahan, Artvin, Bartın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Düzce, Erzurum, Giresun, Hakkari, Karabük, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van ve Zonguldak’ın içinde yer aldığı 21 ilde yaşayanlara sarı uyarı verildi.

Doğu Anadolu ve Karadeniz’e fırtına ve kar uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak. Artvin'in kuzey kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli yağmur ile sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor. Artvin'in kuzey iç kesimlerinde (Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka) ise yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Fırtına uyarısı

Pazartesi günü etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın, Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş ve Van ve çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olacak rüzgar, yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden vatandaşlara oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yorumlar (0)