Dörtlü toplantı sonrası Bakan Akar'dan açıklama

Ukrayna limanlarında beklemede olan gıda maddeleri ve tahılın deniz yolu üzerinden sevkine dair dörtlü toplantı yapıldı. Hulusi Akar, Ukrayna tahılına dair dörtlü toplantıda megakent İstanbul’da tarafların temsilcilerinin de bulunacağı koordinasyon merkezi kurulması hususunda mutabık kalındığını açıkladı.

GÜNDEM 13.07.2022, 19:49 13.07.2022, 21:15
Dörtlü toplantı sonrası Bakan Akar'dan açıklama

Ukrayna limanlarında beklemede olan gıda maddeleri ve tahılın deniz yolu üzerinden sevkine dair Rusya, Ukrayna ve Türkiye askeri heyetleri ile BM (Birleşmiş Milletler) heyetinin megakent İstanbul'daki toplantısı gerçekleştirildi.

1,5 saat sürdü

Ukrayna limanlarında uzun süredir bekleyen gıda maddeleri ve tahılın deniz yolu üzerinden sevkine dair Türkiye, Ukrayna ve Rusya askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyetinin İstanbul'da yaptığı toplantı 1,5 saat sürdü.

MSB'den açıklama

Toplantının ardından MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Ukrayna limanlarında beklemede olan gıda maddeleri ve tahılın deniz yoluyla emniyetli bir şekilde sevkine dair Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile BM heyeti arasında Kalender Kasrı'nda düzenlenen dörtlü toplantı sona erdi." bilgisi aktarıldı.
 


Bakan Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Akar, söz konusu toplantıya dair, "Müspet ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen toplantı neticesinde İstanbul'da bütün tarafların temsilcilerinin yer alacağı bir koordinasyon merkezinin kurulması, liman varış ve çıkış noktalarında ortak kontrollerin gerçekleştirilmesi ve intikal rotalarında seyir güvenliğinin tesisi gibi temel teknik konularda mutabık kalınmıştır.

Önümüzdeki hafta Rus ve Ukrayna heyetleri tekrar ülkemizde bir araya gelecek. Söz konusu toplantıda hem tüm detaylar bir defa daha gözden geçirilecek hem de gerçekleştirdiğimiz faaliyetler imza altına alınacak." sözlerini sarf etti. 
 

Yorumlar (0)