Dışişleri'nden Irak'a 'sivil ölümleri' yanıtı

Dışişleri Bakanlığı, Dohuk'ta gerçekleştirilen saldırıya dair, "Terör örgütü PKK kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı ve haklı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Irak hükümet yetkililerini PKK terör örgütünün propaganda ve söylemlerinin etkisi altında açıklamalarda bulunmamaya, bu elim olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması için iş birliği yapmaya çağırıyoruz." denildi. Öte yandan, 'TSK'nın atışları neticesinde sivillerin zarar gördüğü' iddiası güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı.

GÜNDEM 20.07.2022, 22:40
Dışişleri'nden Irak'a 'sivil ölümleri' yanıtı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Irak'ın Dohuk kentinin Zaho ilçesinde bir dere kenarını hedef alan saldırıda ilk tespitlere göre 8 kişinin yaşamını yitirdiğinin, 23 kişinin ise yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Bahse konu açıklamada, bu elim olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet temenni edilerek, yaşamını yitirenlerin yakınları başta olmak kaydıyla kardeş Irak hükümetine ve halkına taziye bildirildi. Yaralılara ise acil şifalar temenni edildiği aktarıldı.

"Irak hükümet yetkilileri PKK propagandası etkisinde"

Ülkemizin sivilleri hedef alan her çeşit saldırının karşısında olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Terörle mücadelemizi uluslararası hukuka uygun bir şekilde, sivil halkın, altyapının, kültürel ve tarihi varlıklar ile doğanın korunmasına azami derecede hassasiyet göstererek yürütüyoruz. Masum sivilleri hedef alan ve PKK terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu tarz saldırılarla Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı ve haklı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir.

Türkiye olarak gerçeklerin açığa çıkması için her çeşit adımı atmaya hazırız.

Irak hükümet yetkililerini PKK terör örgütünün propaganda ve söylemlerinin etkisi altında açıklamalarda bulunmamaya, bu elim olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması için iş birliği yapmaya çağırıyoruz."
 

Yorumlar (0)