Dışişleri'nden BM ve ABD'ye: Haddiniz değil!

Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili BM ve ABD'den yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Dışişleri'nin açıklamasında Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmanın kimsenin haddi olmadığının altı çizildi.

GÜNDEM 04.02.2021, 08:51 04.02.2021, 18:14
Dışişleri'nden BM ve ABD'ye: Haddiniz değil!

Türkiye'de ifade özgürlüğünün ile gösteri yürüyüşü ve toplantı hakkının anayasal güvence altında olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin şimdiye kadar her toplumsal olayda olduğu gibi, bugünden sonra da yasaların verdiği yetki ile sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

Üniversite ile hiç ilgisi bulunmayan ve terör örgütü bağlantılı çevrelerin gösterilere sızarak kışkırtma girişimlerinin tespit edildiğini kaydeden Dışişleri Bakanlığı, protesto hakkının ve ifade özgürlüğü çerçevesinin dışına çıkan kanundışı eylemlere karşı yasalar kapsamında gerekli önlemlerin orantılı olarak alındığı vurgulandı.

Kanundışı yollara başvuran grupları kışkırtan ve kanunsuz eylemlerinde teşvik eden dil kullanan BM ve ABD'yi uyaran Dışişleri Bakanlığı, isim vermeden ABD'deki ve Avrupa'daki gösterilere vurgu yaparak, yakın dönemde “gelişmiş” demokrasi diye adlandırılan pek çok ülkede yönetimlerin aleyhine yapılan en küçük itiraza karşı sivil ve masum halklara karşı güvenlik güçlerinin kullandığı orantısız şiddet görüntülerinin halen hafızalarda olduğunu hatırlattı.

Kendi ülkelerinde durum böyleyken, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları ve Türkiye’nin kanunsuz olaylarla kanunlar kapsamında sürdürdüğü mücadeleyi görmezden gelerek Türkiye'ye hukuk ve demokrasi dersi vermeye kalkanların aynaya bakmalarını isteyen Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin içişlerine müdahaleye kalkışmanın kimsenin haddi olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin, Anayasa ile güvenceye alınan temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında iradesini, yaptığı reform hamleleriyle gösterdiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, diğer taraftan terör örgütleri ve terör örgütleriyle bağlantılı çevrelerin temel hak ve özgürlük alanlarındaki istismarına da izin vermemekte kararlı olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)