Devi uyandırdılar, sonuçlarına da katlanacaklar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep söylediğim gibi, başaramayacaklar. Madem uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar." dedi.

GÜNDEM 29.09.2019, 16:32 29.09.2019, 17:18
Devi uyandırdılar, sonuçlarına da katlanacaklar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen 4'üncü ve son Ada sınıfı korvet gemisi olan TCG Kınalıada'nın (F-514) Deniz Kuvvetlerine teslimi töreni ile Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Sac Kesme Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Satır arası bir bilgi: MİLGEM Projesi nedir?

İsmi, "Millî" ve "Gemi" kelimelerinin kısaltılmasından gelen MİLGEM Projesinin başlıca amacı, savunma teknolojilerinde bilgi birikimi sağlayacak ve yerli savunma sanayi katkı payının yüksek tutulduğu, esnek bir yüzer savaş platformunu üretmek.

Savaş gemisini millî imkanlarıyla tasarlayan 10 ülkeden biri Türkiye!

Törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teslim töreni için bir araya gelinen 4. millî gemi Kınalıada Korveti'nin, Türkiye'ye, millete ve denizcilere hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, sac kesme töreninin gerçekleştirileceği geminin de dost ve kardeş Pakistan devletine hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gemilerin ve içinde yer alan tüm sistemlerin projelendirilmesinden tasarımına, inşasından üretimine kadar her aşamasında emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirterek, 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü de kutladı.

Cumhurbaşkanı, Preveze Deniz Savaşının Barbaros Hayrettin Paşa komutasında büyük bir düşman donanmasına karşı verildiğini hatırlattı ve kazanılan zaferin ardından Osmanlı Devleti'nin, Akdeniz'deki hakimiyetini perçinlediğini ve bu hakimiyetin dünyaca kabul edildiğini, Türk donanmasının gücünün tüm dünyaya gösterildiğini hatırlattı.

Preveze Deniz Savaşı'nın komutanı Barbaros Hayrettin Paşa'yı ve tüm denizcileri rahmet ve minnetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
"Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Deniz Kuvvetlerimiz, devraldığı bu mirası daha da kuvvetlendirerek geleceğe taşıyor. Deniz Kuvvetlerimiz, tarihi, tecrübesi, birikimi, donanımı, disiplini, nitelikli personeli ve üstlendiği tüm görevlerinde elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sahil Güvenlik vesilesiyle Türkiye karasularında, donanma sayesinde ise dünyanın dört bir yanında tüm insanlığın huzuru, adalet ve barışı için çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, "Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salah." diyen ecdada kulak vererek, eksikleri sürekli tamamladıklarını ifade etti. Erdoğan, "Son dönemde dünya ve özellikle Akdeniz'de yaşanan hadiseler, bize her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini işaret ediyor. Bu nedenle karada ve havada devreye aldığımız nice savunma ve taarruz sistemlerimiz gibi MİLGEM gemilerimizi de kararlılıkla inşa ediyor, denizlere uğurluyoruz. Bugün dünyada bir savaş gemisini millî imkânlarıyla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkelerden biri de Türkiye olmuştur. Bu kapsamda hepimiz, ürettiğimiz Heybeliada'yı 2011 yılında, Büyükada'yı 2013 yılında, Burgazada'yı da 2016 yılında denize indirmiştik. MİLGEM Projesi'nde yıllar içinde edinilen tecrübeyle, yerlilik oranını yüzde 70 seviyesine kadar yükselttik ve böylece onu denize indiriyoruz." şeklinde konuştu.

STM, ASELSAN ve HAVELSAN

TCG Kınalıada'nın (F-514) tasarım, inşa ve entegrasyon faaliyetlerinin, İstanbul Tersanesi Komutanlığında yürütüldüğü bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bu süreçte ihtiyaç duyulan tasarım, araştırma, geliştirme, tedarik ve hizmet alım işleri, Savunma Sanayi Başkanlığımız tarafından yerli ve millî imkânlarla gerçekleştirildi. Gemimizin platform sistemleri ve dizayn sistemleri STM tarafından, silah ve sensör sistemleri ASELSAN tarafından, savaş ve yönetim sistemi HAVELSAN tarafından sağlandı. Bu üç firmamızın altında 50'yi aşkın yerli firma, alt yüklenici olarak görev yaptı."

"Yerli ve millî imkânları her alanda en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız"

Erdoğan, son dönemde dünya ve Akdeniz'de yaşanan hadiselerin her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini gösterdiğini belirterek, "Gemi makinelerinden deniz toplarına, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar yerli ve millî imkânları her alanda en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayi alanında son dönemde katettiği mesafenin istiklal ve istikbale daha güvenli bakılmasını sağladığını da ifade ederek, şöyle konuştu:
"Proje ortağı olduğumuz F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır. Nasıl İHA'larımızı (insansız hava aracı), SİHA'larımızı (silahlı insansız hava aracı), uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımızı da uçuracağız."

"Uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Hep söylediğim gibi, başaramayacaklar. Madem uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar."

Yorumlar (0)