Cumhurbaşkanlığı’ndan Mehmet Şimşek açıklaması: Bakanlıktan istifa etti mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Bakan Mehmet Şimşek’in hakkında çıkan ‘istifa etti’ şeklindeki haberleri yalanladı.

GÜNDEM 18.08.2023, 12:56
Cumhurbaşkanlığı’ndan Mehmet Şimşek açıklaması: Bakanlıktan istifa etti mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hakkında çıkan istifa ettiğine yönelik haberleri yalanladı. Merkez, bahsi geçen iddialarla piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, söz konusu dezenformatif haberlere itibar edilmemesini vurguladı.

Mehmet Şimşek istifa etti mi?

Bazı haber kaynaklarında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifa dilekçesi sunduğuna dair çıkan iddialar gündeme adeta bomba gibi düştü. Bakan Şimşek'in isteklerinin yerine getirilmesi üzerine istifadan vazgeçtiği ise bir diğer iddiaydı. Söz konusu iddialar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

"Yalan haberlere itibar etmeyiniz"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘görevinden istifa etmek istedi’ şeklinde ortaya atılan iddialar doğru değildir. Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik ortamı oluşturmaya ilişkin kasıtlı olarak dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

Şimşek, seçim sonrası yeni kabinede yer aldı

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferle ayrılmasının hemen ardından Kabine'de değişiklik yapıldı. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek'e verdi. Merkez Bankası Başkanlığı'na ise Hafize Gaye Erkan getirildi.

Yorumlar (0)