CHP'den rüşvet iddialarına ilişkin açıklama!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara'da Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkındaki "rüşvet" iddiasına ilişkin açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 23.12.2019, 15:22 23.12.2019, 15:42
CHP'den rüşvet iddialarına ilişkin açıklama!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

"Bundan sonra hukuk konuşacaktır"

Ankara'da Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkında çıkan "rüşvet" iddiasıyla ilgili konuşan Öztrak, "Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacaktır. Mevcut iktidarın bundan önceki Meclis Başkanı, bakanı, Adalet Bakanlığı görevlerini yürütmüş olan kişi o dönemin büyükşehir belediye başkanını Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlamıştı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmamıştı. Şimdi apar topar İçişleri Bakanlığı müfettişleri harekete geçiyorlar." dedi.

Binali Yıldırım'a yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yeni kurulan siyasi partilere yönelik "Bazıları menfaatinin bittiği durakta indi" sözlerine yanıt veren Öztrak, "Binali Yıldırım ve diğer pek çok arkadaş bu iktidar tarafından görevlerinden uzaklaştırılmışlardı. Görevlerinden uzaklaştırılmış kişileri kendi ilkelerine aykırı hareket edildiği için partinin karşısında durmalarını neden bir ihanet olarak nitelendiriliyor bunu anlamakta zorlanıyorum. Ayrıca Simit Sarayı’nın satın almış olduğu uçakta Sayın Yıldırım'ı görünce menfaat işinin bitmediğini anlamış olduk" dedi.

Öztrak, şunları söyledi:

"Türkiye'yi Suriye bataklığına sokan Saray, şimdi de Mehmetçiklerimizi Libya'da perişan etmeye hazırlanıyor. Madem Libya'nın bizimle ilgili yok o zaman Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu demiş. Gazi Mustafa Kemal bir Osmanlı subayı olarak o gün Osmanlı'nın vatan toprağını savunmaya çalışıyordu. Bugün Libya bizim vatan toprağımız mı? Değil. Mehmetçiklerimizin görevi Libya'nın iç meselesine karışmak mı? Değil. Neden Libya'da iç savaşa taraf oluyoruz? "

Asgari ücret konusu

"Asgari ücret konusunda "jest" lafları falan var... Asgari ücret en az aylık 2600 lira olmalıdır. Jest bundan sonrasıdır."

"Milletin vergileriyle yayın yapan tarafsız olması gereken TRT 1'de bir yayın var. "CHP neden Türkiye'nin başarılı olmasını istemiyor?" diye altyazı koymuşlar. Bu nedir? Bu mudur sizin tarafsızlığınız? Gerekli suç duyurusunda bulunacağız."

Yorumlar (0)