Cezaevlerinde pozitif vaka var mı?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmadığını duyurdu.

GÜNDEM 20.03.2020, 15:26 20.03.2020, 16:44
Cezaevlerinde pozitif vaka var mı?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Gül, ''Hükümlü ve tutuklular devlete emanet, onların sağlığı için her türlü titizlik gösteriliyor. Bütün tedbirler alınmakta. Maskedir, eldivendir tüm tedarikler de yapıldı. Mahkûmlara dışarıdan risk olmaması için bütün tedbir alındı. Cezaevlerimizde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur." ifadelerini kullandı. 

"Hâkim arkadaşımızın durumu iyi"

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin hâkimi B.L'nin bankacı eşine uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasına ilişkin Gül, "Bir hâkim arkadaşımızın eşinin test sonuçları pozitif çıktı. Hâkim arkadaşımızın durumu iyi, test sonucu henüz çıkmadı." dedi. 

"Konu Meclis'in takdirinde"

Gül, yeni infaz düzenlemesine ilişkin, "Tüm tarafları, yargı mensuplarını, ceza hukukçularını dinleyerek, teknik çalışmalar yapıldı. Konu, Meclisin takdirinde olan bir konudur. TBMM'nin, milletvekillerinin takdiriyle şekillenecektir. Bu konuda da AK Parti grubu son halini verdikten sonra bir konsensüsle siyasetin bu anlamda müzakeresiyle oluşacaktır. Bu konunun da kanunlaşmasını öngörüyoruz. Temelde daha insani yaklaşan bu düzenlemeler de elbette Meclisin takdiriyle yürürlüğe girecektir." dedi. 

"Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma söz konusu"

2. Yargı Paketi'ne ilişkin açıklamada bulunan Gül, "Birinci yargı paketinde ceza usulüne ilişkin düzenlemeler söz konusuydu. Bu pakette hukuk muhakemesiyle ilgili düzenlemeler söz konusu. Yılda yaklaşık 4 milyonun üzerinde açılan davaları doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu. Yargının daha hızlı, adil şekilde karar vermesine imkan tanıyacak düzenlemeleri görüyoruz. Ticari davalar gibi fikri ve sınai haklara ilişkin davalar gibi il merkezlerinde ihtisas mahkemeleriyle bu ihtilafların çözülmesi hukuka güveni artıracaktır. 'Elektronik duruşma' diyebileceğimiz önemli bir düzenleme de söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosunda duruşmaya katılabilecek bir düzenleme. Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu da tüm tüketicilerimizin işini kolaylaştıran, uzlaştırmayı sağlayacak reformdur." diye konuştu. 

Yorumlar (0)