Bakan Nebati: Temmuz ayına kadar yetecek yağımız var

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamuoyunda ses getiren yağ satışlarındaki izdiham görüntülerine dair açıklama yaptı. Nebati, Türkiye’nin temmuz ayına kadar yetecek miktarda yağı olduğunu belirtti

GÜNDEM 07.03.2022, 17:44 07.03.2022, 17:55
Bakan Nebati: Temmuz ayına kadar yetecek yağımız var

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada yaptığı konuşmada son günlerde tartışmalara neden olan yağ satışlarında yaşanan izdiham görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Gündeme gelen görüntülerin gerçeği yansıtmadığına değinen Nebati, bu yönlendirmeye neden olanların ihanet içinde olduklarına dikkat çekti.

Temmuz ayına kadar yetecek yağımız mevcut

Türkiye'nin temmuz ayına kadar yetecek miktarda yağı olduğunu dile getiren Nebati, "Dünyadaki gıda fiyatlarının arttırılmasından dolayı yalan ve yanlış haberlerle, hiçbir karşılığı bulunmayan mesela dünkü gibi ayçiçek yağıyla ilgili kuyruklar veya yağ yokmuş gibi hareket eden ve etmeyi sevk eden, üstelik yağ stoku bitmiştir hemen gidip alın diye yönlendiren kişiler ve kurumlar, bu ülkeye ihanet etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Bugün stoklarımızdaki ayçiçek yağı, hiçbir şey yapmasak bile Temmuz’a kadar yetecek miktarda ayçiçek yağımız var." diye belirtti.

Yorumlar (0)