Bakan Murat Kurum açıkladı: Nakit yardımı başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir'de devam etmekte olan arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

GÜNDEM 01.11.2020, 18:54 01.11.2020, 20:01
Bakan Murat Kurum açıkladı: Nakit yardımı başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Depremin gerçekleşmesi üzerinden 52 saat geçti. Ara vermeden tüm enkazlarımızda arama-kurtarma faaliyetleri yoğun ve titizlikle devam sürüyor." dedi.

"Arama-kurtarma ekibini de düşünmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hasar tespit çalışmalarında şu an itibarıyla 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit analizi yapıldı. Ağır, acil ve yıkılmış durumdaki bina sayımız 41'e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden meydana geliyor." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yan taraftaki görmüş olduğumuz  binaların da hasar tespitlerini gerçekleştirdik. Ağır hasarlı binalar olduğu için onları da sürekli olarak lazer tarayıcılarla takip ediyoruz. Oradaki herhangi bir hareket veya yıkılma durumu, enkazda arama-kurtarma çalışması yapan arkadaşlarımızın can güvenliği açısından oldukça önemli." değerlendirmesinde bulundu.

"30 bin lira eşya yardımı verilecek"

Bakan Kurum, "Yıkılmış veya yıkılacak binalarla ilgili, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı verilecek." dedi.

"Nakit yardımı başladı"

Bakan Kurum, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, 1 Kasım itibarıyla 10 bin TL nakit yardım ödemesine başlamış durumda." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Riskli bina başvurusu olsaydı, tapuda riskli bina şerhi bulunurdu." açıklamasını yaparak, söz konusu binaların risk raporu olmadığını belirtti.

Yorumlar (0)