Bahçeli'den Avrupa’ya tepki: Gazze’nin çığlıklarına kulak tıkayanlar insan mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Gazze’de yaşananlar vardı. İsrail’in saldırıları karşısında Avrupa’nın sesiz kalmasına tepki gösteren Bahçeli, "Zalimler kudurmuş, zulüm ise seriye bağlanmıştır. Avrupalı devletler tarafından Filistin lehine yapılan masum gösterilerin yasaklaması utanç duyulacak bir ilkellik değil mi? Gazze’nin çığlıklarına karşı kulak tıkayanlara insan demek mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 17.10.2023, 11:42 17.10.2023, 12:39
Bahçeli'den Avrupa’ya tepki: Gazze’nin çığlıklarına kulak tıkayanlar insan mı?

Dünya ülkeleri, İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıları tek solukta izliyor. 7 Ekim Cumartesi günü Hamas güçlerinin operasyonu ile başlayan çatışmalar 11'inci gününde hararetli bir şekilde devam ediyor. Günlerdir bombalanan Gazze'de ise can kaybı bilançosu gün geçtikçe daha da artıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugün gerçekleştirdiği grup toplantısındaki gündeminde İsrail-Filistin olayları var. Gazze’ye yönelik düzenlenen saldırılara tepki gösteren Bahçeli, İsrail güçlerinin fosfor bombası kullandığı iddialarının ortaya çıktığını vurgulayarak "Çocuklar, bebeler, masumlar, kadınlar ve siviller barbar saldırıların adeta canlı hedefidir" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya tepki

Gazze'de yaşananlara "Zalimler kudurmuş, zulm ise seriye bağlanmış" ifadeleri ile tepki gösteren Bahçeli, Avrupa ülkelerinin Gazze halkının çığlıklarına kulak tıkamasına da tepki gösterdi.

MHP liderinin açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Kudüs İslam'dır ve Türklüğün izlerini taşımaktadır"

‘‘400 yılı aşan zamandı hakimiyetimiz altında yönetilen Kudüs, 9 Aralık 1917 tarihinde İngilizler tarafından işgal edildi. O gün bugündür Kudüs ve Gazze ağlıyor. O günden itibaren mabetlerimizin adeta kanı çekiliyor, mazlumların göz pınarından sicim şeklinde yaşlar akıyor. Mecid-i Aksa bu yüzden hüzünlüdür, Filistinli kardeşlerimiz bu nedenle gariptir. Kudüs, İslam’dır ve aynı zamanda Türklüğün izlerini taşımaktadır.

Sanmasınlar yalnızca Kudüs, yalnızca Gazze İslam’dır. Buraların dağı, taşı, kurdu, toprağı, havası İslam’dır ve koruyucusu da Allah’tır.

"Zalimler kudurmuş, zulm ise seriye bağlanmıştır"

Kıyamet günü senaryoları şimdiden tedavüle sokulmuştur. Zalimler kudurmuş, zulm ise seriye bağlanmıştır. İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılarda beyaz fosfor bombası kullanıldığı kanıtlarıyla tek tek ortaya dökülmüştür. Gazze’de insan hak ve hukuku, insanlık değerleri adeta vurgun yemiş ve yağma edilmiştir. Gazze’de çocuklar, bebeler, masumlar, kadınlar ve siviller barbar saldırıların açıkça canlı hedefi haline gelmiştir.

"İnsan hakları savunucuları nerede?"

İnsan hakları savunucuları, nerede? Avrupalı devletler tarafından Filistin lehine yapılan masum gösterilerin yasaklaması utanç duyulacak bir ilkellik değil mi? Gazze’nin çığlıklarına karşı kulak tıkayanlara insan demek mümkün mü? Uygar ve hür dünyanın iki yüzlü demokratları; nerelere sindiniz? Nereye gittiniz?

Yorumlar (0)