Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı.

GÜNDEM 17.03.2022, 08:06 17.03.2022, 18:05
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarda, bazı bakanlıklarda atama ve görevden almaya gidildi.

Diyanette atama kararları

Diyanet İşleri Başkanlığında açık pozisyondaki Ağrı İl Müftülüğüne Celal Büyük, Yalova İl Müftülüğüne İlyas Yılmaztürk, Bursa İl Müftülüğüne Yavuz Selim Karabayır, Diyarbakır İl Müftülüğüne Lütfü İmamoğlu, Muş İl Müftülüğüne İbrahim Halil Demir, Karabük İl Müftülüğüne Ercan Aksu, Aydın İl Müftülüğüne Hasan Güneş, Artvin İl Müftülüğü görevine ise Mesut Harmancı atandı.

Bakanlıklarda görevden alma ve atama kararları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer’in, görevinden alındığı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişliğine, Necdet Aktay getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliklerine, yeterlik sınavında başarı sağlayan iş müfettiş yardımcıları Sadık Ortakcı, Murat Ramazan İltar ve Mahmut Keskin atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne, Aytaç Yüksel atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Üyeliği pozisyonuna Muzaffer Yıldırım atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman’ın, Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındığı belirtilirken, onun yerine Selahattin Yazar’ın atandığı kaydedildi. Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne Erol Uslu ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Cengiz Ekici atandı.

Görevinden alınan Milli Eğitim Bakanlığı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’in yerine Servet Canlı atandı.

Rektör ataması

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Yorumlar (0)