Akar harekâttaki son durumu sahada inceledi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gelerek Barış Pınarı Harekatı’ndaki son durumu sahada inceledi.

GÜNDEM 12.10.2019, 09:57 12.10.2019, 10:40
Akar harekâttaki son durumu sahada inceledi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gelerek Barış Pınarı Harekâtı’ndaki son durumu sahada inceledi.

Milli Savunma Bakanı Akar, harekât merkezindeki açıklamalarında "Vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değil. Zaten karargâhlarımızla ABDliler arasında gerekli koordinasyon yapılıyor" dedi.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile gece Şanlıurfa'ya ulaştı.

Şanlıurfa GAP Havalimanından sınıra yakın Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekât Merkezi'ne ulaşan Akar ve TSK Komuta Kademesi, harekâttaki birliklerin komutanlarıyla bir toplantı aldı.

Barış Pınarı Harekâtı'ndaki son güncellemeleri sahada da gözlemleyen TSK Komuta Kademesi, çeşitli talimatlar da verdi. Akar ve komuta kademesi, yoğun çalışmalarını sabahın ilk saatlerine kadar sürdürdü.

Akar, incelemelerden sonra kendisine sorulan sorulara "ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç'un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapıldı. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alındı. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir. Zaten karargâhlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılmaktadır" yanıtını verdi.

Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 415'e ulaştı

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/PYD-YPG saflarına karşı karadan ve havadan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 415’e çıktığını duyurdu.

Yorumlar (0)