Akar, Ermenistan'ın kafasına vura vura söyledi!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yukarı Karabağ'ı işgal eden ve Hocalı'da soykırım yapan Ermenistan'a karşı Türkiye'nin açık ve net bir şekilde Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

GÜNDEM 13.08.2020, 16:14 13.08.2020, 16:48
Akar, Ermenistan'ın kafasına vura vura söyledi!

TSK komuta kademesi ile birlikte Bakü'de Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini izleyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'a çok açık mesaj verdi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hocalı'da tüm dünyanın gözleri önünde soykırım yapmaktan çekinmeyen, hiçbir hukuki gerekçe ve meşruiyete dayanmamasına rağmen Yukarı Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a karşı Türkiye'nin tüm imkanlarıyla Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve asla Azerbaycan yalnız olmadığını belirtti. 

Tatbikatı izlediler

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nün tamamlanmasından sonra tatbikata katılan askerlerle bir araya geldiler.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, tatbikata katılan unsurları tebrik ettiler.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar burada yaptığı konuşmada ise Azerbaycan'ı "ikinci vatanımız" olarak tanımlayarak, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki ayrı devlet olsa dahi aynı milletin evlatları olduğunu vurguladı.

Bu bilinç içerisinde "iki devlet, tek millet" anlayışına sahip Türkiye ve Azerbaycan'ın, dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, kederde ve kıvançta, bir ve beraber olduğunu, bundan sonra da olacağını vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "can gardaşımız" ifadesini kullandığı Azerbaycan ile her alanda süren iyi ilişkileri daha da ilerletmek için çalışıldığını belirtti.

İcra edilen tatbikatın başarıyla ve büyük bir uyum içinde amacına ulaştığının altını çizen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu ve bundan sonra yapılacak tatbikatların iki kardeş ülkenin tehdit ve tehlikelere karşı ortak duruşunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Akar: Hamınız salamat ve yahşı galın!

Ermenistan'ı, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesinde gerçekleştirdiği hain saldırı nedeniyle bir kez daha en şiddetli şekilde kınadığının altını çizen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesinde Türkiye'nin 83 milyon olarak sonuna kadar yanında olduğunu kaydetti.

Tatbikata dair memnuniyetini ifade eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tovuz'daki hain Ermeni saldırısında şehit olanlara, egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını gözlerini kırpmadan feda eden tüm şehitler, ebediyete intikal eden kahraman gazilere rahmet dileyerek, "Hamınız salamat ve yahşı galın." dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un konuşması

Türkiye ile Azerbaycan'ın tek millet olduğunu, aynı din, dil ve kültüre sahip olduğunu belirten Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu ve bunun kendileri için büyük bir şans olduğunu belirterek, TSK'nın bugün Suriye, Irak ve Libya başta olmak üzere tüm dünyaya kendi gücünü gösterdiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Türk ve Azeri Komuta kademesi, tatbikatta üstün başarı gösteren personeli tebrik etti ve hediye takdiminde bulundu.

Diğer taraftan, Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün başarıyla tamamlanması sonrası Millî Savunma Bakanı Husuli Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri komuta kademeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)