İşverene destek müjdesi: Tek tek açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında faaliyette bulunan yerli inşaat firmaları ve bu firmaların bünyesinde görev yapan Türk işçilere yönelik müjde verdi. İşçilerin yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırılacağını kaydeden Erdoğan, işverenin yükünün de azaltılacağını aktardı.

EMEK-SENDİKA 25.09.2022, 17:36 26.09.2022, 10:39 Hakan Öksüz
İşverene destek müjdesi: Tek tek açıklandı!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Konuşmasına yüksek enflasyon ile mücadele vurgusuyla başlayan Erdoğan, işverenler için müjde niteliğinde açıklamalar yaptı. Vergi istisnaları ile ilgili merak edilen konuları açıklığa kavuşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşverenlerin yükünü azaltacağız." dedi.

Yemek kartı kullanma zorunluluğu kalkıyor!

Yurt dışında görevde bulunan inşaat firmalarında çalışan Türk işçilerin gelir vergisinden muaf tutulacağını söyleyen Erdoğan, "Çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnası ile ilgili değişiklik yaptık. Biliyorsunuz temmuz ayından itibaren bunu 34 liradan 51 liraya yükselttik. Şimdi de yeni bir müjde vermek istiyorum. Artık yemek kartı kullanmak zorunlu değil. Yemekler için yapılacak ödemelerde kart kullanma zorunluluğu tarihe karışıyor. Çalışanlara verilen yemek bedeli tutarını, vergi istisnası kapsamına alıyoruz. Böylece hem işçilerimize katkı sağlıyor hem de işverenlerimiz üzerindeki yükleri azaltıyoruz." ifadelerini kullandı.

Destek ödemelerinde gelir vergisi muafiyeti!

Öte yandan çalışanlara doğalgaz ve elektrik ödemeleri ile ilgili de değişikliğe gittiklerini kaydeden Erdoğan, "Çalışanlar için yapılacak bu tür destek ödemelerinin bin liraya kadar olan bölümünü, 2023'ün Mayıs ayına kadar sigorta prim kesintisi ve gelir vergisinden muaf tutacağız. Yurt dışında inşaat işi yapan şirketlerimiz, çalışanları için gelir vergisi ödemesi yapmayacak. Böylece yurt dışında faaliyet yürüten firmalarımızın sırtındaki yük hafifleyecek, Türk vatandaşlarını daha kolay şekilde istihdam edecekler." diye konuştu.

Yorumlar (0)