YSK 255 personel alacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) merkez teşkilatındaki çeşitli kadrolara 54, taşra teşkilatına ise 153 zabıt katibi ile 48 hizmetli alımı yapacak. Başvurular 14 Ekim'de başlayacak, 21 Ekim'de sona erecek.

EKONOMİ 04.10.2019, 10:54
YSK 255 personel alacak

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) merkez ve taşra teşkilatındaki çeşitli kadrolara sözlü sınav ile 255 personel alımı yapacak.

YSK personel alımı ile ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Yüksek Seçim Kurulunun merkez teşkilatına 2 mühendis, 7 çözümleyici, 5 programcı, 2 teknisyen, 2 bilgisayar işletmeni, 17 veri hazırlama kontrol işletmeni, 5 şoför, 2 sekreter, 1 santral memuru, 1 kaloriferci ve 10 hizmetli alınacak.

Ayrıca Yüksek Seçim Kurulunun çeşitli il ve ilçelerdeki taşra teşkilatına da 153 zabıt katibi ile 48 hizmetli alımı yapılacak.

YSK için başvurular 14 Ekim'de başlıyor

www.ysk.gov.tr adresli Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinde bulunan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle gerçekleştirilecek başvurular 14 Ekim Pazartesi saat 09.00'da başlayacak ve 21 Ekim Pazartesi günü saat 17.00'de sona erecek.

Başvuru işlemini eksiksiz ve doğru şekilde tamamlayan adaylara sistem tarafından otomatik olarak başvuru kayıt numarası verilecek.

Birden fazla kadroya başvuru yok

Başvuruda bulunan adaylar her bir kadro ve unvan için yalnızca bir başvuru yapabilecek. Aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması hâlinde başvuruların tümü geçersiz sayılacak. Bu şekilde (birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapılması) sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacak.

KPSS şartı var

Kadrolara başvuracak adayların 2018 yılı KPSS'de (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSS94 puan türlerinden en az 70 puan almaları gerekecek.

Ayrıca sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 5 katı oranında aday çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması durumunda, bu adayların tamamı da sözlü sınava çağrılacak.

Adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacak

Sıralamalar ise unvan bazında ayrı ayrı yapılacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isim ve soyisimleri ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az 5 gün önce YSK'nin kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacak.

Gerçeğe aykırı beyan baş ağrıtacak

Sözlü sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek.

Bu kişiler bundan sonra açılacak sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Adayların en az alması gereken puan 70

Sözlü sınavda adaylara atanmak istedikleri kadronun gerektirdiği mesleki bilgi düzeyi 50 puan, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi düzeyi 15 puan, genel kültür düzeyi 15 puan ile öz güveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği konularından 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden sınav kurulu üyeleri tarafından sorular yöneltilerek ayrı ayrı değerlendirme yapılacak.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekecek. Adayların nihai başarı puanı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ile sözlü sınav başarı puanının aritmetik ortalaması alınarak tespit edilecek.

Sınavı kazananların atamaları ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek şekilde nihai başarı listesine ve varsa tercihlerine göre yapılacak.

Atanmaya hak kazandığı hâlde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların yerine, nihai başarı puanına göre en yüksek puandan başlamak üzere yedeklerden atama yapılacak.

Yorumlar (0)