Yağ üreticilerinden fiyatlarda büyük indirim! Market fiyatlarına yansıyacak mı?

Rekor üstüne rekor kıran döviz önce sert bir şekilde düştü, şimdi yine çıkış seyrini sürdürüyor. Bugün bu gelişmeler yaşanırken yağ üreticisi Karadenizbirlik’ten Ayçiçek yağına yüzde 20 oranında indirim yapılacağı haberi geldi.

EKONOMİ 31.12.2021, 17:17
Yağ üreticilerinden fiyatlarda büyük indirim! Market fiyatlarına yansıyacak mı?

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yani KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, dövizde meydana gelen düşüşün ardından Ayçiçek yağı fiyatını makul seviyelere düşürdüklerini duyurdu.

“Ekim-kasım arası fiyatlarına gelindi”

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Eraslan, Ayçiçek yağında yaklaşık olarak yüzde 20 indirime gidildiğini ve ekim kasım ayı fiyatlarına döndüklerini kaydetti.

“Fiyatlar daha da düşüş gösterecek”

Yapılmış olan denetimlerde fiyatların daha da düşeceğine inandıklarını ifade eden Erarslan, “Bu fiyatla birlikte artık piyasada da fiyatların düşmesi gereklidir. Bizlerin elinden çıktıktan sonraki aşamaların da denetlenmesi gerekli.

“Tüketiciler fiyatları araştırıp ürünü satın alsın”

Tüketicilere şu tavsiyemiz var: Piyasadaki alacakları yağ için değişik yerlerden fiyatları araştırıp daha uygun yerleri tercih etmelerini istiyoruz. Piyasadaki spekülatif hareketleri de denetlemelerle durdurmak mümkün olacaktır.” dedi.

“Taklit yağların çoğalması fiyat artışından kaynaklanıyor”

Fiyatlarda meydana gelen artışın tağşiş ve taklit Ayçiçek yağlarının da artmasına sebep olabileceğine işaret eden Erarslan, “Fiyatların fahiş bir şekilde artmaya başladığı ve dalgalı olduğu zamanlarda bu çeşit firmalar devreye girerek merdiven altı üretimini sürdürmektedirler. Vatandaşın ekonomik yöndeki sıkıntısını suistimal edip taklit ve tağşiş edilmiş yağları piyasaya sürmeleri çok olağan gözüküyor. Tüketicilerimizi yağ satın alırken daha önceden bildikleri ve kullandıkları markaları tercih etmeleri hususunda uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada tüketicilerin alışveriş yaparken bilinçli olması istendi. Vatandaş ise indirimin biran önce marketlere yansımasını beklediğini söyledi.

Yorumlar (0)