Wall Street yükselmeye başladı!

Wall Street, iyimser Çin verilerinin büyüme endişelerini hafifletmesi üzerine daha da yükselmeye başladı.

EKONOMİ 04.09.2019, 16:39 04.09.2019, 17:14
Wall Street yükselmeye başladı!

Çin hisse senetleri, küresel büyümeyi yavaşlatma endişelerini öne sürdükten sonra ABD hisse senetleri çarşamba günü daha da yükselmeye başladı. Tartışmalı bir tahvilin çekilmesinin ardından Hong Kong’daki gerilimlerin gevşemesinin hız kazanması bekleniyor.

Özel bir anket, Çin’in hizmet sektöründeki faaliyetlerinin ağustos ayında en hızlı şekilde genişlediğini ve bunun, imalat sektöründe uzun bir düşüşe neden olmak için dünyanın en büyük ikinci ekonomisini desteklediğini gösterdi.

Wall Street’in üç ana endeksi, salı günü ABD ve Çin’in hafta sonu boyunca birbirlerinin mallarına ve ağustosta ABD’deki fabrika faaliyetlerinin zayıf olduğunu gösteren verilere yeni tarifeler uyguladıktan sonra düştü.

Varlık yönetim şirketi Liquid Strategies'in yatırım müdürü Shawn Gibson, “Çin'den gelen olumlu ekonomik haberler dün ABD'deki zayıf üretim verilerini telafi ediyor ve ekonomik gerileme korkusunu azaltıyor.” dedi. Gibson, “Küresel büyüme, sadece ABD büyümesi değil. Yatırımcılar için çok önemli bir anlatı çünkü güçlü bir Çin ekonomisi ekonomimiz için de önemli.” diye ekledi.

Piyasalar, geçen ay ticaret gerilimlerinin artması ve ABD'nin getiri eğrisinin kilit bir kısmının tersine dönmesi gibi sık sık durgunluk belirtisi olarak görülmesiyle mücadele etti ve yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırdı.

Kaynak: Reuters

Yorumlar (0)