Vatandaş hücum etti, kuyumcularda altın kalmadı!

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar yeni rekor seviyelere ulaşmadan altın alımı yapmaya başladı. Bursa'da kuyumcular birkaç aylık cirosunu son 2 günde yaptığını ifade ederken ellerinde gram, çeyrek, yarım veya tam altının ellerinde kalmadığını duyurdu.

EKONOMİ 08.08.2020, 21:14
Vatandaş hücum etti, kuyumcularda altın kalmadı!

Altın son günlerde rekor üstüne rekor kırarken vatandaşlar ise altın almak amacıyla kuyumculara akın ediyor. Dövizle birlikte altının da hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte bazı illerde kuyumcular ellerinde altın kalmamasından şikayetçi.

Bursa İnegöl'de de tarihi satışların yapıldığı kuyumcularda çeyrek altın, yarım altın veya cumhuriyet altını kalmadı.

"Altın stoklarımız bitti"

İlçe Kuyumcular Dernek Başkanı vatandaşlara panik yapmamalarına ilişkin çağrı yaptı. Başkan Kani Kont yaptığı açıklamada, "Dolardaki ani artışla beraber altın fiyatları da yükseliyor. Dünden beri ciddi olarak panik yaşanıyor satın alımlarda. Vatandaşlara konuyla ilgili sakin olmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar fiyatların daha da yükseleceğini düşünerek kuyumcular çarşısına geliyorlar. Ama stoklarımız bitti." dedi.

"Birkaç aylık ciroyu 2 günde yaptık"

Kont, ellerinde altın kalmadığını ve temin etmeye çalıştıklarını kaydederek, "Şu anda çarşıda çeyrek, yarım, gram ve tam altın yok. Tedarik etmeye çalışıyoruz. İstanbul'dan parça parça geliyor ama herkesten daha sabırlı olmasını bekliyoruz. Satmak isteyen kişiler de acele etmesinler. Son 2 gün içinde inanılmaz şeyler oldu. Normalde fiyatlar yükseldiğinde satış için gelirdi vatandaşlar ama şimdi almaya geliyorlar. Birkaç ayda yaptığımız ciroyu iki günde yaptık. Şimdi tamamen satışımız var alışımız neredeyse sıfır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)