Ucuz et satışı başladı! Nereden, ne kadara alınır?

ET ve Süt Kurumu, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde ucuz et satışının başladığını duyurdu. Etler, diğer marketlerdeki etlerden yaklaşık yüzde 20 oranında daha ucuza satışa çıktı.

EKONOMİ 08.04.2022, 12:50 09.04.2022, 11:39
Ucuz et satışı başladı! Nereden, ne kadara alınır?

Et ve Süt Kurumu, et ve ürünlerini satın almak isteyen vatandaşlar için müjdeyi verdi. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, ucuz et satışına başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin duyurduğu habere göre Tarım Kredi marketlerindeki fiyatlar, diğer marketlerdeki fiyatlara oranda yüzde 15-20 oranında daha düşük olacak. Et ve Süt Kurumu’nun yurt genelindeki 18 mağazası ile Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin yurt genelindeki 150 mağazasında başlayan uygulama, Ramazan ayı boyunca devam edecek.



Kıyma, 100 TL’den satışa çıktı

Belirtilen toplam 168 markette dana kıymanın kilosu 100 TL’ye, dana sotenin kilosu ise 120 TL’ye satılıyor. Öte yandan Vahit Kirişçi, konuşmasında hayvan stokuna da değindi: “Ülkemizde bulunmayan hiçbir et ürünü yok. Fiyatların yüksekliği ve ürünlerin bulunurluğu arasında kopuştan kaynaklanan bir problem söz konusu değil. Kesim ve besideki hayvan stoklarımızda hiçbir problem yok. Birkaç gün önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yurdun dört bir yanında kesimlik hayvanlar için çalışma başlatacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)