Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte idari izinli sayılacaklar...

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar dışında 60 yaş ve üzerinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığa sahi olan vatandaşlar idari izinli sayılacak.

EKONOMİ 30.05.2020, 09:34 30.05.2020, 09:44
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte idari izinli sayılacaklar...

Resmi Gazete'de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" hakkında genelge yayımlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda olanlar dışında 60 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığa sahip olan vatandaşlar, çalıştırılma biçimlerine bakılmadan idari izinli sayılacak. 

İdari izinli sayılan kişilerini, bu süreçte görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacağı, söz konusu kişilerin mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklarının saklı kalacağı bildirildi. Öte yandan, belirtilen kişiler, personel amirinin izni dışında görev mahallini terk etmeyecek ve hizmetine gereksinim duyulduğu zaman görevinin başına dönecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin maske takması; yemekhane, çalışma mekânları, sosyal alanlar ve servislerde sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi; söz konusu yerler ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfektasyonun sağlanması konusunda gerekli önlemler alınacak.

Yorumlar (0)