Ramazan'da kırmızı ete zam yapılacak mı? Açıklama geldi!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, Ramazan ayında kırmızı ete zam yapılmayacağını bildirdi. Osman Yardımcı, "Her ramazanda kırmızı ete zam olacağı yönünde provokatif açıklamalar oluyor. Kimse itibar etmesin." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 21.04.2020, 14:39 21.04.2020, 14:42
Ramazan'da kırmızı ete zam yapılacak mı? Açıklama geldi!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, Ramazan'a sayılı günler kala tüm kasapların hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle mezbahalardan kasap dükkânlarına kadar her aşamada yoğun önlemler alındığına dikkat çeken Osman Yardımcı, dezenfeksiyon kurallarına göre kesim ve satış gerçekleştirildiğini söyledi. 

"Yeteri kadar et stokumuz var"

Osman Yardımcı, her zaman vatandaşa fayda sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Ramazan'da vatandaşımız gıdasını alsın diye kırmızı ete zam yapmayacağız. Kimse merak etmesin yeteri kadar et stokumuz da büyük ve küçükbaş hayvanımız da var. Ramazan'da kırmızı et önemli, çok tüketiliyor." dedi. 

"Vatandaşımızın rahatça etini alıp tüketmesi için zam yapmıyoruz"

Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı olan Osman Yardımcı, ilde bulunan bir mezbahada 4 veteriner hekim olarak çalıştırdıklarını söyledi. 

Osman Yardımcı, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, "Bunun için çalışıyoruz. Her ramazanda kırmızı ete zam olacağı yönünde provokatif açıklamalar oluyor. Kimse itibar etmesin. Geçen sene de aynısını yaptılar ama biz 'Kırmızı ete zam yok' dedik ve yapmadık. Esnafımız da bize uydu, 2 lira olan gideri bile tezgâha yansıtmadı. Geçen sene sözümüzü nasıl verdiysek bu sene de vatandaşımızın rahatça etini alıp tüketmesi için zam yapmıyoruz. Ramazanda en çok kıyma ve kuşbaşı tüketiliyor. Hatta tüketilen etin yüzde 70'ini kıyma oluşturuyor." açıklamasını yaptı.

"Kırmızı et hijyen kurallarına uyan yerlerden alınmalı"

Et alımında hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Osman Yardımcı, "Kırmızı et, hijyen kurallarına uyan, dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle yapan ve bilinir yerlerden alınmalı." tavsiyede bulundu.

Yorumlar (0)