OECD'nin İstanbul Merkezi açıldı

OECD (İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı)'nin dünya genelinde bölgesel merkezlerinden 5'incisi için İstanbul’u tercih etmesinin yerinde bir seçim olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, OECD İstanbul Merkezi'nin açılmasıyla birlikte OECD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin de yeni bir döneme girdiğini ifade etti.

EKONOMİ 22.01.2021, 15:29 23.01.2021, 11:53
OECD'nin İstanbul Merkezi açıldı

OECD İstanbul Merkezi'nin açılması nedeniyle gerçekleştirilen törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, merkezin, Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’yu kapsayacak şekilde değerli çalışmalara imza atacağını bildirdi. 

Pandeminin dünyayı dönüşüme zorladığını, pandemi sürecinde uluslararası iş birliklerinin öneminin iyice ortaya çıktığını, yıkıcı rekabet yerine yapıcı ve adil rekabetin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Ticaret Bakanı Pekcan, OECD’nin sıklıkla vurguladığı gibi vaktin, dünyayı yeniden ve daha iyi inşa etme vakti olduğunu belirtti.

OECD ve İstanbul Merkezi’nden, Türkiye, bölge ve dünya için önemli katkılar beklediklerini ifade eden Bakan Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin de, OECD'nin yapacağı tüm çalışmalara etkin katkı sunacağını dile getirdi.

Türkiye'nin kurucu ülke olduğunu ve OECD ile uzun süredir değerli iş birliği içinde olduğunu vurgulayan Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak da OECD'nin faaliyetlerine katkı sağlandığını, yeni kurulan merkez sayesinde OECD ile Türkiye arasındaki ilişkiler açısından da yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Yorumlar (0)