O ödemelerde son gün yaklaşıyor!

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ikinci taksitleri için ödeme süresinin 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimi sona ereceği bildirildi. 

EKONOMİ 29.11.2019, 12:53
O ödemelerde son gün yaklaşıyor!

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi veznelerinin 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günleri açık olacağı kaydedildi. 

Selçuklu Belediyesinin yaptığı açıklamada, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödendiği anımsatıldı. 

Söz konusu açıklamada, "Vatandaşlarımız 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin ikinci taksitlerini, TC kimlik numarası veya mükellef sicil numarası ile Selçuklu Belediyesi hizmet binası, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan veznelere, nakit veya kredi kartı ile ödeyebileceklerdir." ifadeleri kullanıldı. 

Kredi kartı veya banka kartı ile ödenebilecek

Mükellefler, kredi kartı ile gerçekleştirilen işlemlerde anlaşmalı bankalardan Ziraat Combo kredi kartlarına 6 taksit, World kredi kartlarına ise 3 taksit olarak hiçbir vade farkı meydana gelmeden ödeme imkânından yararlanabilirler. Türkiye’nin her yerinde bulunan PTT şubelerinden online sistem üzerinden mükellef sicil numarası ve TC kimlik numarası ile ödeme yapılabilir.

Mükellefler, e-belediyecilik uygulaması dâhilinde internet üzerinden www.selcuklu.bel.tr web adresinden de kredi kartı veya banka kartı ile vergilerini ödeyebilme imkânına sahipler. 

İnternet ve ATM'den de ödeme imkânı 

Vergi ödemeleri için ATM ve internet bankacılığı uygulamasıyla mükelleflere kolaylık sağlandığı belirtilen açıklamada, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubelerinden ATM’lerden ve internet bankacılığı sistemi üzerinden de mükellef sicil numarası ile vergi ödenebileceği ifade edildi. 

Öte yandan, sunulan hizmetlerle vatandaşların vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde ödeme yapabileceği kaydedilirken, "Mükelleflerimizin gecikme zammına maruz kalmamaları amacıyla belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri menfaatlerine olacaktır. Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak." ifadelerine yer verildi. 
 

Yorumlar (0)