Kuyumculardan 'sahte altın' uyarısı

Bingöl’de düğün sezonu için hazırlıklara başlayan ailelere ve çiftlere sahte altın hususunda uyarılarda bulunan Mehmet Yaşar Devran, "Genç çiftlerimiz ve aileleri şimdiden altın almaya başlasınlar. Yurttaşlara bir diğer tavsiyem de tanıdıkları kuyumculardan alışveriş yapmalarıdır." dedi.

EKONOMİ 15.02.2022, 22:45 16.02.2022, 17:34
Kuyumculardan 'sahte altın' uyarısı

Bingöl’de düğün sezonu için hazırlık yapmaya başlayan çiftçilere ve ailelerine Kuyumcular Derneği Başkanı Devran'dan önemli bir uyarı geldi. Düğün hazırlıklarının başlamasıyla birlikte tüm kuyumcularda ciddi bir hareketlilik gözlendiğini kaydeden Devran, ailelere ve çiftlere 'sahte altın' uyarısında bulundu. Altın piyasalarındaki dalgalanmalar sebebiyle sahte altınlara daha sık rastlandığını belirten Devran, tanıdık kuyumculardan altın alışverişi yapılmasını önerdi. 

"Düşük ayar altınlar piyasada çoğaldı"

Devran, "Düğün sezonu hazırlıkları şimdiden başladı. Bizim işlerimizde de bir hareketlenmeye sebep oldu. Genç çiftlerimiz ve aileleri şimdiden altın almaya başlasınlar. Yurttaşlara bir diğer tavsiyem de tanıdıkları kuyumculardan alışveriş yapmalarıdır. Geçtiğimiz sene sahte altın ile ilgili benim duyduğum kadarıyla 20'ye yakın adli işlem yapıldı. Altın fiyatlarının aşırı yükselmesi sebebiyle düşük ayar altınlar piyasada çoğaldı. Bu sebeple de yurttaşların tanıdık kuyumculardan altın alışverişi yapmalarını öneriyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)