Kuyumcu esnafı uyardı: Yeni yılda bin 100’ü görebilir!

Kayseri’de kuyumcu esnafı Mustafa Zağlı, 2020 senesinde en fazla satışın çeyrek ve hatta gramda olduğunu söyleyerek, yeni yılda da çeyrek fiyatının bin 100 TL civarına gelmesini beklediklerini ifade etti.

EKONOMİ 27.01.2021, 11:00 28.01.2021, 09:16
Kuyumcu esnafı uyardı: Yeni yılda bin 100’ü görebilir!

2020 senesinde yükselen altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Sarraf Mustafa Zağlı, en fazla satılan altının gram altın olduğunu ifade ederek, “2021 senesinde çeyrek altın bin 100 TL’yi bulabilir.” şeklinde konuştu.

“Geçtiğimiz yılda en çok çeyrek ve gram satıldı”

Zağlı, altın fiyatlarında meydana gelen yükselmeden ötürü insanların borçlarla aldıkları altını anlaşarak geri ödediğini ifade ederek, “2020 senesinde en fazla satılan altın türü çeyrek ve gram oldu. Altında fiyatların yüksek olması vatandaşları daha düşük gramdaki altınlara daha fazla itti.

Çeyrek de iyi sattık ama insanlar altın almaktan ziyade, düğünlerde takılan altınları borç ödemek amacıyla kullanıyorlar. 3 götürecekleri yere bir altın götürdüler. Kimi vatandaşlar aralarında anlaşıp gram alıyor kimisi ise çeyrek altın alıyor. Geçtiğimiz yılın en fazla satılan ürünü de öncelikle gram ve ardından ise çeyrek altın oldu.” şeklinde konuştu.

“Yeni yılda çeyrek bin 100’ü görebilir”

2021 senesinde çeyrek altında fiyatların bin 100 TL’yi görebileceğini ifade eden Zağlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni yılda altın beklentimiz şu: Bilindiği üzere altın hiçbir zaman gördüğü zirveyi yeniden bırakmaz. Ufak indirimler duraklamalar tabi ki olur fakat tahminiz altın, 2021 senesinin ilk çeyreğinin biraz üzerinde yavaş yavaş kıpırdamaya çalışır. Bilindiği üzere Amerika’da seçimlerin ardından yeni başkanlar doların düşük olmasını istemiyor. Hal böyle olunca dolar çıkıyor, altın da öncesinde gördüğü yere yine gelecektir. Tahminiz çeyrek altının da o sıralarda bin 100 TL civarında olabileceği yönünde.”

Yorumlar (0)