Kombinin şalterini kaldırın! Doğal gaza zam gelmedi

BOTAŞ, doğal gaz için merakla beklenen Ekim ayı tarifelerini duyurdu. Doğal gaza zam gelmediği görüldü.

EKONOMİ 30.09.2020, 16:09 30.09.2020, 17:42
Kombinin şalterini kaldırın! Doğal gaza zam gelmedi

Türkiye'de havalar soğumaya başladı. Kombilerin çalışmasıyla beraber doğal gaz tüketimi de artmaya başlayacak.

BOTAŞ, doğal gaz için merakla beklenen Ekim ayı tarifelerini duyurdu. Konut ve sanayide doğal gaz fiyatlarının sabit tutulduğu fark edildi. 

Doğal gaz fiyatının, her 1.000 metreküp için konutlarda 1.251 lira seviyesinde olduğu bildirildi. Söz konusu fiyatın, elektrik üretimi gerçekleştiren santraller için 1.400 lira seviyesinde olduğu kaydedildi. 

Ekim ayında taahhüt edilenin üstünde doğal gaz kullanılması halinde sanayi ile elektrik santrallerine yüzde 10 oranında indirim yapılacak. Söz konusu grupta yer alanların, 1.260 liradan doğal gaz kullanmayı sürdürecekleri aktarıldı. 

Petrol ile bağlantılı olarak BOTAŞ'ın doğal gaz ithalat fiyatının 10 dolar gerilediğini belirten uzmanlar, dolar kurunun hızlı bir şekilde arttığını ve petrolün ortaya çıkardığı fiyat avantajının sona erdiğini ifade etti.

Uzmanlar, Ağustos ayında elektrik üretimi gerçekleştiren santraller ile sanayi müşterilerine BOTAŞ tarafından özel bir tarife uygulandığını kaydederek, söz konusu tarifenin Ekim ayında da süreceğine dikkat çekti.

Ekim ayında sözleşmede taahhüt edilenin üstünde doğal gaz kullanan santraller ile sanayi müşterilerinin daha düşük fiyattan doğal gaz almayı sürdüreceğini aktaran uzmanlar, BOTAŞ'ın bu şekilde tüketim konusunda teşvik ettiğini söyledi.

Uzmanlar, BOTAŞ'ın bu hamle ile 2020 senesinin bitiminde gündeme gelmesi beklenen "al veya öde" tehlikesini azalttığını ekledi. 

Yorumlar (1)
mehdi 4 yıl önce
yashasin IRAN