İşte dünyanın en pahalı şehirleri

Pazar ve ekonomi verilerini derleyen Statista, dünyanın en pahalı şehirlerini paylaştı. Listenin ilk sırasında, 5,6 milyon nüfuslu Singapur yer aldı. Singapur'u ise yine Uzak Doğu'dan Hong Kong ile Osaka izledi.

EKONOMİ 19.03.2020, 13:46
İşte dünyanın en pahalı şehirleri

Almanya merkezli araştırma şirketi Statista, yıllık olarak sunduğu “Dünyanın En Pahalı Şehirleri” raporunu açıkladı. Dünyanın dört bir yanından yiyecek, içecek, giyim ve temizlik malzemeleri gibi toplam 160 farklı ürünün fiyatı baz alınarak derlenen listenin ilk sırasında son zamanlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) kriziyle mücadelesinde tüm dünyaya örnek olan Singapur aldı. İkinci sırada Hong Kong bulunurken, Osaka üçüncü sıraya yerleşti.

2019 yılında ilk üçte yer alan Paris, 5'inci sıraya gerilerken Japon para birimi Yen'in değer kazanmasıyla Osaka 3'üncü sırada boy gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) can damarı sayılabilecek New York ve Los Angeles ise sırasıyla dünyanın en pahalı 4'üncü ve 8'inci şehirleri oldu. Listede 6'ıncı basamakta İsviçre'nin kalbi Zürih yer alırken, 7'inci sırada ise İsrail'in Tel Aviv şehri boy gösteriyor.

Dünyanın en pahalı şehirleri

  1. Singapur
  2. Hong Kong
  3. Osaka
  4. New York
  5. Paris
  6. Zürih
  7. Tel Aviv
  8. Los Angeles
     
Yorumlar (0)