İstanbul’da kritik toplantı: Şimşek ve Erkan dünya devi yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da düzenlenen toplantıda dünya devi olan yatırım şirketleri ile bir araya geldi. ABD'li yatırım bankası JP Morgan'ın düzenlediği ve 50'ye yakın yatırımcı firmanın katıldığı toplantıda, Şimşek ve Erkan birer sunum gerçekleştirerek, trilyon dolarlık fonların temsilcileri ile birebir görüştü. Bakan Şimşek toplantıya katılan yatırımcı şirketlere ekibinin tam bir politik desteğe sahip olduğunu ayrıca kademeli sıkılaştırmaya devam edeceklerini ifade etti.

EKONOMİ 05.08.2023, 11:25
İstanbul’da kritik toplantı: Şimşek ve Erkan dünya devi yatırımcılarla buluştu

Seçimlerden ardından değişen ekonomi yönetimi, uygulamaya koydukları faiz artırımı yöntemi başta olmak üzere yeni politikaları ile ilk defa yabancı yatırımcıların karşısına çıktı. JP Morgan'ın İstanbul'da düzenlediği Türkiye Ekonomik Forumu kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımcılar ile bir araya geldi.

Bakan Şimşek ve Erkan sunum yaptı

Yaklaşık 50 yatırımcının katıldığı toplantıda Bakan Şimşek ile Erkan birer sunum yaptı. Şimşek'in katılımcılara 'maliye politikası görünümü', Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın ise 'para politikası ve makroekonomik görünüm' konulu sunum yaptığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Şimşek, şirket temsilcileriyle birebir görüştü

Sunumunun ardından yatırımcı şirketler ile ayrı ayrı bir araya gelen Bakan Şimşek, bu kapsamda JP Morgan, BlackRock, Franklin Templeton ve Singapur Varlık Fonu yatırım şirketlerinin temsilcileri ile birebir görüştü.

Toplantıda neler konuşuldu?

Reuters'da yer alan habere göre, Bakan Şimşek toplantıya katılan yatırımcı şirketlere ekibinin tam bir politik desteğe sahip olduğunu ayrıca kademeli sıkılaştırmaya devam edeceklerini ifade etti. Bunun dışında Bakan Şimşek’in önden yüklemeli maliye politikasını işaret ettiği ve depreme ilişkin harcamalar çıkarıldığında Maastrich kriterlerine daha fazla yaklaşıldığı ifade edildi. Şimşek'in toplantıda kredi büyümesine getirilen tedbirlerin etkisiyle ekonominin yavaşlayacağını ifade ettiği fakat ekonomide ani bir durma eylemi istemediklerini de ifade ettiği öğrenildi. Merkez Bankası Başkanı Erkan ise toplantıda yaptığı sunumunda daha çok enflasyon konusuna odaklandı.

Yorumlar (0)