IMF Başkanı tarih verdi: Dünya ekonomi buhranından çıkacak

Dünya ekonomisinde meydana gelen buhranın ve darlığın yıl sonuna doğru değişim göstereceğine işaret eden Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomide toparlanmaların başladığını aktardı.

EKONOMİ 13.01.2023, 09:22
IMF Başkanı tarih verdi: Dünya ekonomi buhranından çıkacak

Küresel ekonomilerde, Rusya ve Ukrayna savaşı ile koronavirüs salgını hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklara neden olmaya devam ediyor. Meydana gelen bu sürecin kısa bir süre sonra tersine döneceğini ifade eden Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomiler ile ilgili değerlendirme yaptı.

"Ekonomik büyüme önümüzdeki sene hızlanacak"

Küresel büyümede görülen aşağı yönlü hareketin bitmek üzere olabileceğini aktaran Georgieva, ekonomik açıdan büyümenin önümüzdeki sene hızlanabileceği hususundaki iyimser olduklarını ifade etti.

Dünya ekonomisinin fırtınalı bulutların etkisinden çıkmaya başladığını dile getiren Georgieva, "Artık diplerden yukarı doğru seyrimize başladık" dedi.

“Tersine bir rüzgar esecek”

IMF'nin 2023 senesi için yüzde 2,7'lik büyüme beklentisini aşağı çekmesini beklemediklerini söyleyen Georgieva, "2023 senesinin son zamanlarında, düşünüyoruz ki 2024 senesinde daha yüksek bir büyüme güzergahına doğru oluşanın tersine bir rüzgar estiğini hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre, Georgieva, bütün beklentilere rağmen 2023’ün zorlu geçeceğine ve küresel ekonominin kırılgan bir seyir izlemeye devam ettiğine vurgu yaparak, enflasyonun inatçı bir biçimde yüksek seyretmeyi sürdürdüğünü ve hayat pahalılığı sıkıntısının sona ermediğini ifade etti.

Yorumlar (0)