Görüşmede karar verilmişti! Türk bankaları Rus ödeme sistemine geçti

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan görüşmelerin ardından birçok karar alındı. Bu kararlar içerisinde doğalgaz alımının belirli bir oranının ruble ile sağlanması ve Türkiye'de Mir ödeme sistemini kabul eden banka sayısının yaygınlaşması bulunuyor.

EKONOMİ 08.08.2022, 15:40
Görüşmede karar verilmişti! Türk bankaları Rus ödeme sistemine geçti

Çalışma ziyareti sebebiyle Rusya’nın Soçi şehrine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme yaptı.

Amerika’nın tekeli durdurulacak

Ticari, ekonomik ve siyasi alanlarda birden fazla hususun masaya yatırıldığı görüşmede, kredi kartı ile yapılan ödemelerde Amerikan’ın tekelini durduracak bir karar alındı. Verilen karara göre, beş Türk bankası Rusların ödeme düzenine geçiş yapacak ve bu şekilde tatil yapmak üzere Türkiye'ye seyahat eden Rus turistler rahatlıkla harcamalarını yapabilecek.

Mir adı verilen kredi kartı şu an Rusya'da kullanılmakta, ancak Ruslar bu kartı yurt dışında da kullanmak istiyordu.

Beş Türk bankası Rus ödeme sistemine geçi​​​​​​​yor

Soçi’de Rus lider Putin ile görüşme sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya’nın Mir ödeme sistemine beş Türk bankasının geçiş yaptığını aktardı.

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan'ın uçuş sırasında gerçekleştirdiği açıklamada, “Rusya’nın Mir kartıyla ilgili olarak Türk bankaları ciddi çalışmalar ve geliştirmeler sağlıyor” şeklinde konuştu.

Rus turistlere Mir kart rahatlığı sağlanacak

Verilen karar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu karar hem Türkiye hem de Rus turistler adına büyük bir rahatlık sağlayacaktır” dedi. Bunun yanı sıra açıklamalarına devam eden Erdoğan, Rusya ve Türkiye’nin merkez bankası başkanlarının da toplantı esnasında görüşme yaptıklarını ifade etti.

Doğalgaz için önemli adım: Ruble ile alınacak

Doğalgaz satın alımlarında kullanılan para birimi için de karar alınan görüşmede, önemli bir adım atıldı. Erdoğan ve Putin, Soçi'de yaptıkları toplantıda doğalgaz adına belli bir oranda ruble ile ödemeye geçme hususunda anlaşmaya vardı.

Erdoğan doğalgazın ruble ile alınması için yaptığı açıklamada, “Ruble ile ödeme sağlanması hem Türkiye hem de Rusya adına mali bir destek oluşturacak” dedi.

Yorumlar (0)