Latif Şimşek’e saldırmıştı… İlk ifadesi ortaya çıktı

Bir televizyon programına konuk olan gazeteci Latif Şimşek, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışmasının ardından Emrah Topal tarafından darp edilmişti. Şüpheli şahsın ve Latif Şimşek’in emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı. 

GÜNDEM 08.08.2022, 16:04
Latif Şimşek’e saldırmıştı… İlk ifadesi ortaya çıktı

Bir televizyon programına katılan Demokratik Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluk halleri üzerine sözlü tartışmaya başladı. Canlı yayında kafa kafaya gelen ikili arasındaki ipler kısa sürede gerildi. Tartışmanın büyümesi sonrası Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen Emrah Topal, Latif Şimşek’i uzun süre darp etti. Yaşananların ardından emniyete giden Şimşek, suç duyurusunda bulundu. 

“Enginyurt durmadan küfür ediyordu ve bana saldırmaya çalışıyordu”

Şişli Asayiş Büro Amirliği’nde ‘mağdur-müşteki’ sıfatıyla ifadesini veren deneyimli gazeteci, “Program esnasında, ‘Bu ülkenin savcısını, polisini, hâkimini küçümseyemezsiniz’ dedim. Bunun üzerine DP Milletvekili Cemal Enginyurt sesini yükseltti ve üzerime yürüdü. Bunun üzerine ben de koltuktan kalktım ve kendisi ile karşılıklı tartıştık. Araya eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş girdi. Tartışma sürünce program reklama girdi. O ara esnasında konuklardan Doğan Çağlar, Enginyurt’u benden uzaklaştırmaya çalıştı. Ama Enginyurt durmadan küfür ediyordu ve bana saldırmaya çalışıyordu” dedi. 

“Tartışma devam edince bana arkadan sarıldı sonra da yüzüme yumruk attı”

Kanala Enginyurt ile gelen bir şahsın saldırısına maruz kaldığını dile getiren Şimşek, “Kendisi programın konuğu değildi. Enginyurt ile beraber kanala geldiler. Tartışma devam edince bana arkadan sarıldı sonra da yüzüme yumruk attı. Ben o sırada kendimi korumak için mücadele ettim. Bana tokat attı, dakikalarca hakaret etti. Konuklar sayesinde dışarı çıkarıldım. Dışarı çıkarılırken Enginyurt kolumu sıktı. Tehditlerine ve hakaretlerine devam etti” şeklinde konuştu. 

Emlakçılık yaptığını söyledi

Hem Cemal Enginyurt’tan hem de yanındaki şahıstan şikâyetçi olduğunu belirten Şimşek, darp raporunu da ilgili birimlere teslim etti. Hakkında şikâyet olduğunu duyunca kendi rızasıyla Şişli Asayiş Büro Amirliği’ne gittiğini belirten şüpheli Emrah Topal’ın ifadesi de ortaya çıktı. Topal, emlakçılık yaptığını ve arkadaşı Ali Şenyurt’un Cemal Enginyurt’un danışmanı olduğunu belirtti. 

“Bana öfkeli bir şekilde ‘Sen kimsin lan?’ diye bağırdı”

Olay gününe ilişkin açıklamalarda bulunan Topal, “Cemal Enginyurt’un programa katılacağını öğrenince, yanında misafir olarak gelmek istedik. Ben orada yalnız değildim. Cemal Enginyurt’un yanında Ali Şenyurt ve bir diğer danışmanı olan Sedat isminde bir kişi daha vardı. Programın bir bölümünde tartışma çok büyüdü. Yayın ara verilince stüdyoya girdik. Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek sözlü tartışmaya devam ediyordu. Cemal Bey’i sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Ben Latif Bey’i sakinleştirmek için önüne çıktım ve kendisine sakin olması gerektiğini söyledim. Yerine oturmasını söyledim ancak bana öfkeli bir şekilde ‘Sen kimsin lan?’ diye bağırdı. Gerginliğine saygı duyarak sustum, Cemal Bey’i sakinleştirmek istedim” şeklinde konuştu. 

“Pişman olduğumu beyan etmek isterim”

Bu esnada Latif Şimşek’in kendisine ağır küfürler ettiğini dile getiren Topal, “Küfürlü konuşma bitmeyince Cemal Bey’in öfkesi iyice arttı. Son olarak, ‘Sen kimsin lan bana sesini yükseltiyorsun?’ diyerek masa üstünde bulunan kupaya el uzatınca ben de onu bana atacak zannettim. Onu engellemek isterken aşırı tahrikler sebebiyle öfkeme yenik düştüm ve fiziki müdahalede bulunmuş oldum. Sonrasında diğer kişilerin araya girmesiyle kanaldan ayrıldık. Latif Şimşek ile bir sorunum ya da husumetim yoktur. Bir anlık öfke ile yaşanmış bir olaydır. O sebeple pişman olduğumu beyan etmek isterim” dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile önce gözaltına alınan ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli şahıs, cezaevine götürülmüştü. Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)