Fiyatı yükseldi, bağımlısı vazgeçmedi!

Tekirdağ'da fiyatı 35 liraya kadar çıkmasına rağmen hamsiye rağbet bitmiyor.

EKONOMİ 04.02.2020, 14:04
Fiyatı yükseldi, bağımlısı vazgeçmedi!

Tekirdağlı balıkçıların son günlerde Marmara'da nadiren denize açılması ve balığın denizde de azalması, tezgâhlardaki balığın ateşini yükseltti.  

Tekirdağlılar, fiyatı 35 liraya kadar çıkmasına rağmen hamsiden vazgeçmiyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Marmara'da balığın azalmasının ve ava az çıkılmasının fiyatları yükselttiğini belirtti.

Balıkçıların limana çok az balıkla dönmeye başladığını ifade eden Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, "Balıkçılarımız bu sene sezondan memnun değil. Ocak ayında Karadeniz'de hamsi oldu, şimdi o da azaldı. Balığın az olması tezgahlara da yansıyor. Belki sezon sonuna doğru bir hareketlilik olur da sezonu güzel bitiririz." diye konuştu.

Sezon çok durgun geçti

Bu sene sezonun çok durgun geçtiğine, vatandaşların bu sene de ucuz balık tüketemediğine üzüldüğünü belirten balıkçı Hasan Erol ise Ocak ayında bir süre yaşanan hamsi bolluğunun sona erdiğini kaydederek, "Hamsinin kasası 340 liradan satılıyor. Fiyatın yüksek olmasına rağmen vatandaşlar hamsiden vazgeçmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Balıkçı Hasan Erol, vatandaşların hem alışkanlıkları hem de çok sevdiği için sezon boyunca fiyatı yükselse de seyrek alarak hamsiden vazgeçmediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)