Fed politika faizini açıkladı

Fed, tahminler dahilinde politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bıraktı.

EKONOMİ 16.06.2021, 21:38 17.06.2021, 16:02
Fed politika faizini açıkladı

Fed (ABD Merkez Bankası), tahminlere paralel olarak federal fonlama faizinde değişiklik yapmadı ve aylık 120 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme hususunda söz verdi.

Faiz sabit bırakıldı

Fed, FOMC'nin (Federal Açık Piyasa Komitesi) haziran ayı toplantısının akabinde beklentilere paralellik göstererek federal fonlama faizini değiştirmedi ve oy birliği ile yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

Varlık alımlarına devam kararı

Fed yetkilileri tarafından faiz sabit bırakıldı fakat 2023 yılının sonuna dek iki artış beklediklerinin sinyali verildi ve ekonomi toparlandığı esnada yükseliş tarihi öne çekilerek enflasyon ve istihdamda önemli ilerleme kaydedilene dek aylık 120 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme yönünde söz verildi.

Federal Açık Piyasa Komitesi, iki gün boyunca süren politika toplantısının akabinde yayımladığı bildiride aşılarda kaydedilen önemli ilerlemenin ABD'de COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasını azalttığını belirtirken, "Aşılardaki ilerleme ve güçlü politika desteği ile istihdam ve ekonomik faaliyet göstergeleri güçlendi.” sözleri sarf edildi.

Yorumlar (0)