EYT ve asgari ücret için net tarih verildi! Bakan Bilgin duyurdu

Birçok kişinin yakından takip ettiği asgari ücret ve EYT konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, aralık ayını işaret etti. EYT sorunun çözüme kavuşacağını dile getiren Bilgin, asgari ücrette tahribatı ortadan kaldıracak bir düzenleme getirileceğini ifade etti.

EKONOMİ 13.10.2022, 13:23 13.10.2022, 13:28
EYT ve asgari ücret için net tarih verildi! Bakan Bilgin duyurdu

TİSK Forumu'na katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada EYT ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aralıkta görüşmelerin gerçekleşeceğini dile getiren Bakan Bilgin, "Asgari ücrette tahribatı ortadan kaldıracak bir düzenleme getirilecek" diye konuştu. Öte yandan Bilgin, "Asgari ücret ve EYT için bekleyenler memnun olacak." dedi.

“Kamuoyunda çıkan söylemler gerçeği yansıtmıyor”

Asgari ücret konusunda belirlemelerin sürdürüldüğünü aktaran Bakan Bilgin, "Burada asgari ücret için 20 bin lira da olabilir diyebilirim ancak rakamlar işverenin karşılayabileceği bir oranda olmalı. Kamuoyunda paylaşılan asgari ücret söylemleri doğruyu yansıtmamaktadır." diye konuştu.

Asgari ücret mevcut durumda 5 bin 500 lira olarak veriliyor. Yeni senede ödenecek asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında bir araya gelecek.

“EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında da açıklama yapan Bilgin, "EYT durumu birçok kişi tarafından bekleniyor. Bunu ise aralık ayının başında çözüme kavuşturmuş olacağız. Bütün sorunları çözüme kavuşturan detaylı bir düzenleme gelecek. Çalışma yaşantıları içinde insanların akıllarındaki endişeleri, sorunları kaybedecek şeffaf bir düzenleme. Asgari ücret ve EYT bekleyen kişiler memnun olacak." dedi.

Yorumlar (0)