Erdoğan'dan "CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri" için talimat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için yürütülen çalışmanın 10 gün içinde tamamlanmasına yönelik talimat verdi.

EKONOMİ 14.05.2020, 09:57
Erdoğan'dan "CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri" için talimat!

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin devri görüşüldü. 

Bir süredir tartışılan "İş Bankası'ndaki yüzde 28'lik Atatürk hisselerinin yönetiminin, CHP'den alınarak Hazine'ye devredilmesi"ne yönelik adımlar da kesinlik kazandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerine ilişkin kurulan komisyonun, uluslararası hukuk, anayasa, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı konusunda bir çalışma gerçekleştirmesine ve söz konusu çalışmanın en geç 10 gün içinde tamamlanmasına yönelik talimat verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin hazineye aktarılması için 5 ya da 6 maddelik bir düzenleme düşünülüyor. 

AK Parti, Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapacak. Söz konusu kanunun partilere ticaret yasağını öngören 67. maddesine, "Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine’ye devreder." hükmünün dâhil edilmesi planlanıyor.

Türkiye İş Bankası'nda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hisselerinin Hazine’ye devri esnasında atılacak adımlardan biri de banka yönetiminde yer alan 4 CHP’li üyenin yerine bağımsız üyeler getirilmesi. Buna ilişkin düzenlemenin de teklifte bulunacağı düşünülüyor. 

Yorumlar (0)