Erdoğan açıkladı: Üzüm alım fiyatı belli oldu

Erdoğan, sultani çekirdeksiz kuru üzüm Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatının 27 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

EKONOMİ 20.08.2022, 19:24
Erdoğan açıkladı: Üzüm alım fiyatı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.


"Senelerdir verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız günlere giriyoruz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"FETÖ'den PKK'ya, teröre karşı göğsümüzü işte bugünler için siper ettik. Kurulan uluslararası tuzaklara karşı mücadelemizi işte bugünler için verdik. Sağlıktan eğitime, Türkiye'nin altyapısını işte bugünler için kurduk. Senelerdir verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız günlere giriyoruz. Karşımızdakiler ise sizlere geleceği değil, yalnızca geçmişi vadediyor.

"Bu durum Bay Kemal'i de rahatsız ediyor"

Terörle mücadelemizi sınır ötesine de taşıdık. Türkiye toplu iğne dahi üretemiyordu. Şimdi yerli ve milli tüfeklerimiz, SİHA'larımız, İHA'larımız var. Cudi,'de, Gabar'da biz varız. SİHA'larımız var, İHA'larımız var ve terör örgütlerini işte bunlarla inlerinde vuruyoruz. Bu durum teröristleri rahatsız ediyor. Tabii Bay Kemal'i de rahatsız ediyor. 

Birkaç gün evvel neredeydim? Ukrayna'da. Birkaç hafta önce neredeydim? Rusya'da. Peki neden? Dünya barışını sağlamak için. Biz dünya barışı için varız. 

"Yaptığımız hizmetleri, eserleri konuşuyoruz"

Ağzı olan herkes konuşuyor, herkes yuvarlak laflarla çeşitli vaatlerde bulunuyor. Bizim farkımız ise yaptığımız hizmetleri, eserleri konuşmamızdır. Yalnızca Manisa'ya kazandırdığımız eserler dahi ülkemizin nerelerden nereye geldiğinin açık ve net göstergesidir. 20 senede Manisa'ya 48 milyar TL yatırım yaptık. Kentimize 5 bine yakın derslik kazandırdık. 8 binden fazla kapasiteye sahip yurtlar açtık. İki stat dahil olmak üzere toplam 84 adet spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlara 5 milyar TL'yi aşkın kaynak ayırdık. 25'i hastane olmak üzere toplam 72 adet sağlık merkezi inşa ettik. Kentsel dönüşümü hızlandırdık, 11 bini aşkın bağımsız bölümü yıktık ve tekrar yaptık. TOKİ vasıtasıyla 10 bini aşkın konut projesini de hayata geçirdik. Bir deprem ülkesi olan Türkiye'deki yapıların yüzde 60'lık kısmını dönüştürdük ve çok daha güvenli bir ülke inşa ettik. Toplamda beş millet bahçesini hizmete aldık. 2002'de 81 kilometre olarak devraldığımız bölünmüş yola 546 kilometre ekledik. Manisa'dan da geçen İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 128 kilometrelik kısmını tamamladık ve hizmete açtık.  

Millete taahhüdümüz ve sözümüz, Türkiye'yi 2053 vizyonuyla global ekonomi ve yönetim sisteminin en üstüne çıkarmak."

Öte yandan Erdoğan, sultani çekirdeksiz kuru üzüm Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatının 27 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Yorumlar (0)