EPDK'dan elektrik faturalarına inceleme: Sizin faturanızda da hata olabilir!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak'tan sonra geçerli olan elektrik tarifelerinin aralık ayı faturalarına yansıtıldığına ilişkin iletilen şikayetler sonrası aralık ayına ait faturalar için inceleme başlattıklarını açıkladı.

EKONOMİ 12.01.2022, 10:20 12.01.2022, 10:28
EPDK'dan elektrik faturalarına inceleme: Sizin faturanızda da hata olabilir!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik faturalarına yönelik gelen şikayetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Ağır bedeller öder”

Perakende satış firmalarının ilk okuma ve son okuma tarihi arasındaki gün sayısına bakarak hesaplamak zorunda olduklarını ifade eden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Perakende şirketleri, mesela aralık ayında ne kadar gün bulunuyorsa ona göre tüketimi oranlayarak eski fiyatlardan, ocak ayında ne kadar gün varsa yine ona göre tüketimi oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplamak zorunda. Bütün tüketiciler, kullanmış olduğu ayın tarifesine göre fatura öder. Farklı ayın tarifesini faturaya yansıtan şirket ağır bedel ödemek zorunda kalır” açıklamasını yaptı.

Tarife geçişlerinde faturadaki tüketime esas birim bedellerin, EPDK’nın yayımladığı tarifelerle uyumlu olmadığı haller oluşabileceğini fakat bunun kesinlikle nihai hesaplamaya etki etmeyeceğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Ocak'tan sonra geçerli tarifelerin aralık faturalarına yansıtıldığına ilişkin kurumumuza şikayetler geliyor. Firmaların faturaları hesaplama yolu bellidir. Hiçbir firma bunun dışına çıkamaz. Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü bulunuyorsa internet sitemizde bulunan fatura hesaplama modülünü denemelerini ve bir hata tespit etmeleri halinde acilen kurumumuza başvurmalarını bekliyoruz."

“Sürecin takipçisiyiz”

Tüketimin hangi tarihte yapıldığının bu noktada belirleyici olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tüketim periyodunun eksilmesi ya da artması adaletsiz bir durum oluşturmaz. Hiçbir görevli tedarik firması, belirlenen tarifelerden ayrı bir fatura hesaplamasıyla kendisine ek bir gelir oluşturamaz. Fakat hatalı faturalandırmaya da asla göz yummayız, titizlikle süreci takip edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)