Emekliye bayram ikramiyesi Meclis yolunda!

Emekliye bayram ikramiyesinin yüzde 50 artırılması ile ilgili düzenleme bu hafta TBMM Genel Kurulu'na geliyor. TBMM'de bu hafta gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi var.

EKONOMİ 26.02.2024, 10:12 Hakan Öksüz
Emekliye bayram ikramiyesi Meclis yolunda!

Emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili haberler takip ediliyor. Emeklinin 2 bin lira olan bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkartılması için hazırlanan düzenleme, bu hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na gelecek.

Bayram ikramiyesi, 2 bin liradan 3 bin liraya çıkacak

Emekliye verilecek bayram ikramiyesi, haftalık çalışmasına yarın başlayacak TBMM'de gündeme getirilecek. Komisyon aşamasında ilave edilen bir madde sayesinde emekliye verilen bayram ikramiyesi, 2 bin liradan 3 bin liraya çıkacak. 

TBMM gündeminin ilk sırasında 8. Yargı Paketi var

8. Yargı Paketi, TBMM gündeminin ilk sırasında yer alacak. Yargılama süreçleri, paketin kapsamında yer alan düzenlemelerle hızlanacak. Teklife göre bir günlük adli para cezasının alt sınırı yukarı çekilecek. "Örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işleme" eylemi, "müstakil suç" olarak kabul edilecek. Yani bu eylemi gerçekleştiren kişi, örgüt ve kendisi adına ayrı ayrı cezaya tabi tutulacak.

Yorumlar (0)