Galatasaray liderlik için sahaya çıkıyor! Antalyaspor maçı öncesi son durum

Galatasaray, ligde bu akşam karşılaşacağı Antalyaspor'u yenerek yeniden liderlik koltuğuna kurulmak istiyor. Teknik direktörler Sergen Yalçın ile Okan Buruk, 9. defa karşıya karşıya gelecek. Kritik maç öncesinde Galatasaray'da 3 isim kart sınırında.

SPOR 26.02.2024, 10:44 Hakan Öksüz
Galatasaray liderlik için sahaya çıkıyor! Antalyaspor maçı öncesi son durum

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi verdiği rakibi Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı yenmesinin ardından Galatasaray hedefe kilitlendi. Ligin 27. hafta maçında bu akşam saat 20.00'de teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın galibiyetten başka hedefi yok. 

Galatasaray ile Antalyaspor, bu akşam RAMS Park'ta kozlarını paylaşacak. Maçta hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Ligde bu sezon çıktığı 26 maçın 22'sini kazanan 69 puanlı Galatasaray, bu akşamki müsabakadan da galibiyetle ayrılarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den almak istiyor.

Galatasaray'ın bariz üstünlüğü var

İki takım daha önce ligde 55 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 34 kez kazandı, Antalyaspor ise 7 defa galip geldi. Galatasaray 106 gol attı, Antalyaspor ise rakip filelere 48 gol gönderdi.

Sarı-kırmızılılar, yapılan son 15 maçta Antalyaspor'u 11 defa yendi. bu maçların 4'ü berabere sonuçlandı. Antalyaspor, Galatasaray karşısındaki son galibiyetini 16 Nisan 2016'da aldı. O maçta Antalya ekibi, Cimbom'u 4-2 yendi.

Ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligdeki son 14 maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Bu sezon ligde çıktığı 27 maçta 55 gol atan sarı-kırmızılılar, sadece 14 gol yedi. 

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray'da 3 isim kart sınırında

Liderlik yarışı veren Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, kart görmeleri halinde Beşiktaş maçında sahaya çıkamayacak. Cimbom'da sakatlıkları devam eden Serge Aurier ve Hakim Ziyech, bu akşamki maçta oynayamayacak.

Sergen Yalçın ile Okan Buruk, 9. kez rakip

Teknik direktörler Sergen Yalçın ile Okan Buruk, 9. defa karşıya karşıya gelecekler. Sergen Yalçın, rakip oldukları 8 maçta Okan Buruk'un takımlarını yenilgiye uğrattı. Okan Buruk'un ise Sergen Yalçın'a karşı sadece bir galibiyeti var.

Yorumlar (0)