Cumhurbaşkanı Erdoğan 70 yaşında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam 70 yıl önce bugün dünyaya geldi.

GÜNDEM 26.02.2024, 10:48 27.02.2024, 12:47 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan 70 yaşında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Piyalepaşa İlkokulu'nda tamamlayan Erdoğan, ardından İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırdı. 1982 yılında ise Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi'nden mezun olan Erdoğan, sporcu kişiliğiyle uzun yıllar farklı takımlarda futbolculuk kariyerine devam etti.

Genç yaşlarda siyasete girdi

Askerliğini Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay olarak tamamlayan Erdoğan, genç yaşlarda siyasete girdi. Erken siyasi hayatına lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'nde başlayan Erdoğan, Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolları başkanlığı yaptı. Aynı partinin İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı olan Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde kadim şehre sayısız eser bıraktı. İstanbullular çöp dağlarından kuran Erdoğan, susuzluk sorunu kökten çözdü. Erdoğan, kokudan geçilmeyen Haliç'i de temizledi.

Muhtar değil başbakan oldu

Hizmetleri cezasız kalmayan Erdoğan, Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle sevenlerinden kısa süre ayrıldı. Fakat bu baskılara boyun eğmeyen Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu. 15 ay sonra yapılan seçimde halkın tercihinin AK Parti olmasıyla birlikte "Muhtar bile olamaz" denilen Erdoğan 2003 yılında Başbakan oldu.

Türkiye 20 yılda şahlandı

İktidara geldiğinde en önemli sorun ekonomik krize çözüm arayan Erdoğan, kişi başına düşen milli geliri artırdı. Liradan 6 sıfırı atmakla kalmayan Erdoğan, enflasyonu tek haneye indirdi. İhracatta rekor üstüne rekor kırılmasına vesile olan Erdoğan, savunma sanayiinde ise yerlilik oranını yüzde 80'e çıkardı. Erdoğan liderliğinde onlarca havalimanı, otoyollar, dev hastaneler, stadyumlar, köprüler yapıldı. İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan Avrasya ve Marmaray projeleri devreye de Erdoğan sokarken, şehir 3. köprüsüne kavuştu. İzmit-Yalova arası Osmangazi Köprüsü'yle 6 dakikaya düştü.

Mazlumların sesi oldu

Dünyadaki zulme de sessiz kalamayan Erdoğan, mazlumların en büyük savunucusu oldu. Vesayet odaklarıyla da mücadeleden hiç vazgeçmeyen Erdoğan, 27 Nisan e-Muhtıraya aynı sertlikte cevap verdi. Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarında da MİT kumpasında da duruşu değişmedi.

Erdoğan, kumpasların hedefi oldu

Her türlü terör örgütünün kararlılıkla üzerine giden Erdoğan, 17-25 Aralık'ta yargı örtüsüyle kurulan kumpası püskürttü. Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişimindeki dik duruşuyla da işgali önledi.

Yerli ve milli silahlar üretildi

Davasından vazgeçmeyen Erdoğan, gece gündüz hiç durmadan çalıştı. Girdiği tüm seçimleri kazanan Erdoğan, ülkeyi ileriye taşıdı. Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye, Bayraktar, Kızılelma ve son olarak KAAN Milli Muharip Uçağıyla sınıf atladı.

Bugün 70 yaşına giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefiyle milleti için mücadelesini sürdürüyor.

Yorumlar (0)